Tire’nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Tire Şiş Köfte, Tire Belediyesi Derekahve Kafeteryası menüsündeki yerini aldı.

Ergün ÇELİK

1900’lü yılların başında elde yuvarlanarak tavada tereyağı ile kızartılan ve günümüze kadar uzanan meşhur Tire Şiş Köfte, bundan böyle Derekahve Kafeteryası’nda müşterilerin beğenisine sunulacak. Hizmete girdiği ilk günden beri Tireli vatandaşlarla birlikte yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelen Derekahve Kafeteryası, günden güne müşterilerinin istekleri doğrultusunda kendini yeniliyor. Kahvaltı, gözleme, soğuk ve sıcak içecek servisi ile başlayan Derekahve serüveni geçtiğimiz yıllarda menüsüne pide ve lahmacunu da eklemişti. Pide ve lahmacun servisi kısa sürede müşterilerden tam not alınca işletme yöneticileri şimdi de Tire Şiş Köfte’yi menüsüne ekledi. Kafeterya kimliğinden sıyrılıp yavaş yavaş restoran kimliğine dönüşen Derekahve’de yok yok. Kaliteli hizmet anlayışı ve güleryüzlü servis personelleriyle Tire’nin adını Türkiye’ye en iyi şekilde duyuran Derkahve, havaların ısınmasıyla beraber yeniden cazibe merkezi oldu. 


HAFTADA 2 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLIYORUZ

İçinden akıp giden derelerin güzelliği ve kuş cıvıltılarının sesi arasında insana huzur veren Derekahve’de yeşilin her tonunu görmek mümkün. Tire Belediyesine ait olan Derekahve Kafeteryası sorumlusu Ali Avlar HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “Haftada en az 2 bin ziyaretçi ağırlıyoruz” dedi. Avlar açıklamasında; “Yurtiçinden ve yurtdışından hergün yüzlerce ziyaretçi’ye hizmet veriyoruz. Buradaki birinci amacımız ziyaretçilerimizin isteklerine kusursuz bir şekilde cevap verebilmektir. Müşterilerimiz istekleri doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda pide ve lahmacun servisine başladık. Kısa süre içinde burada müşterilerimize sunduğumuz pideler aranan lezzet haline geldi. Ziyaretçilerimizin bir çoğu buraya geldiklerinde Meşhur Şiş Köfte’yi soruyordu. Biz de Tire’mize özel bu lezzeti menümüze ekleyerek önemli bir yeniliğe imza attık. Şiş Köfte müşterilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Bizler de bu ilginin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 






Editör: Haber Merkezi