Tire Halk Eğitimi Merkezi, ANKA Kültür Sanat Akademisi GSK işbirliği ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nca düzenlenen halk oyunları yarışmasından üçüncülük kupası ile dönen zeybek ekibi bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.


Dilek AYVALI


8 Mart Pazar günü Gaziemir’de yapılan yarışmadan kupa ile Tire’ye dönen Tire Halk Eğitim Merkezi Zeybek Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2015 Yılı İzmir Zeybekler-1 Grup Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

11-12 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan ayrışma ile ilgili konuşan Tire Halk Eğitim Merkezi Zeybek Eğitmeni Halil Altın, “Ekibimle birlikte provalara devam ediyoruz. Bu yarışmadan daha iyi bir sonuçla Tire’ye dönmeyi hedefliyoruz. Heyecanlıyız ve aynı zamanda da azimliyiz. Tirelilerden bir kez daha bizi desteklemelerini istiyoruz” dedi.

YARIŞMA EKİBİ, NEVRUZ’DA DA ZEYBEK OYNAYACAK

Aynı zamanda Tire Kültür Derneği’nin projesi olan Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın Zeybek Ateşi gösterisini de sahneleyen Halil Altın, Tire Kültür Derneği’ni ziyaret ederek derneğin 21-22 mart 2015 tarihlerinde gerçekleştireceği ‘Nevruz’un Kenti Tire’ projesi ile ilgili bir görüşme yaptı. Halil altın ve ekibi 22 Mart 2015 Pazar günü Balım Sultan mevkiinde gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinliklerine de katılacaklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi