Tireli şef Tuğçe Akış, TheChef4U’da Tire’nin meşhur lezzeti şiş köftenin tarifini verdi.

Ercan ÇELİK

Aslen Tireli olan ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde Gastronomi okuyan Tuğçe Akış, aynı zamanda İzmir’de “TheChef4U” isimli yemek atölyesinde çalışıyor. Ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs’ın yönetiminde bu atölyede yemek yemeyi ve yapmayı seven herkese dünya mutfaklarını tanıtan ekipte yer alan Tireli Tuğçe Akış, geçtiğimiz gün TheChef4U’nun YouTube kanalında, doğduğu kentin meşhur lezzeti, Tire Şiş Köfte’nin tarifini verdi.

Tire Şiş Köfte’yi ustaca anlatan Akış, program boyunca Tire Köfte’nin nasıl pişirilmesi gerektiğinin detaylarını aktardı ve uygulamalı olarak gösterdi.

Programda kendisinin de Tireli olduğunu belirten Genç Şef, Tire’den izleyenlere selam göndermeyi de ihmal etmedi.

DÜNYA MUTFAKLARINI TANITIYORUZ

Videonun yayınlanmasından sonra HaberTire’ye konuşan Tuğçe Akış, “TheChef4U’da Şef Christopher George Downs’ın şefliğinde yemek atölyesi veriyoruz. İzmir’den ve şehir dışından yemek yemeyi seven ve öğrenmek isteyen herkese dünya mutfaklarını tanıtıyoruz. Lise ve üniversite öğrencileri Chef4U’da yetişiyor. Biz de burada sektörü ve farklı mutfakları tanıma şansı buluyoruz. Ben şefimle birlikte insanlara yemek yapmayı öğretiyorum. YouTube üzerinden kanalımız var. Burada videolarla, eğitimlere gelemeyen  ve merak edenlere pratik tarifler sunuyoruz. İngilizce ve Türkçe olarak videolar hazırlıyoruz. Ben de memleketimin güzel yemeğini paylaşmak istedim. Her öğle yemeğimizde farklı bir mutfaktan bir yemek yapıyoruz. Ben de bazen Tire’nin yemeklerini yapıyorum. Hep birlikte yiyoruz.” Dedi.

Tuğçe Akış'ın da yer aldığı birbirinden özel tariflerle dolu bu kanalı takip etmek için tıklayınız: https://www.youtube.com/channel/UCtzJYOQItvjD_T2lkKnC_7Q

Editör: Haber Merkezi