Tire’nin yetiştirdiği Genç Müzisyen Ozan Solaker, O Ses Türkiye yarışmasındaki performansıyla göz doldurdu. Solaker’in sesine Ebru Gündeş ve Murat Boz döndü.


Ergün ÇELİK / ÖZEL HABER
Türkiye’nin en büyük ses yarışması olan O Ses Türkiye dün akşamki bölümünde Tire’den Ozan Solaker’i ağırladı. Programın sonlarına doğru sahne alan Solaker, sözlerini Pakize Barışta, bestesini ise Ozan Çolakoğlu’nun hazırladığı Tarkan’ın “Ölürüm Sana” isimli albümünde yer alan şarkıyı seslendirdi. Ozan Solaker’e seslendirdiği şarkının birinci dakikasında önce Ebru Gündeş döndü daha sonra da Murat Boz döndü. Şarkısının arasında sütüdyoda bulunan konuklar Solaker’i defalarca alkışlarken, Solaker’in heyecanı ekranlara yansıdı. Genç Müzisyen, performansının ardından jüri üyeleriyle koyu bir muhabbete daldı. Yarışmanın karar aşamasına gelindiğinde ise Solaker, tarz olarak kendini daha yakın hissettiği gerekçesiyle Murat Boz’u seçerek yoluna onunla devam etmeyi tercih etti. 

TİRE’DEN O SES’E KATILAN DÖRDÜNCÜ YARIŞMACI
TV8 ekranlarında yayınlanan ve Türkiye’nin en çok sevilen ses yarışması olan O Ses Türkiye’ye bugüne kadar Tire’den dört yarışmacı katıldı. Yarışma’ya Tire’den ilk olarak Rümeysa Tekkelioğlu katılırken Celal Geçgin ise onu takip eden isim oldu. O Ses Türkiye, daha sonra Tire’yi temsilen Yunus Bulmuş’u ağırladı. Son olarak O Ses Türkiye sahnelerinde Tire’yi Ozan Solaker temsil etti. 


“ARKADAŞLARIM ÇOK ISRAR ETTİ”
Yarışmaya katılma fikrinin nasıl ortaya çıktığı sorusuna “arkadaşlarım çok ısrar etti” diyerek cevaplayan Ozan Solaker HaberTire Gazetesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu. İşte Solaker’in ağzından adım adım O Ses Türkiye macerası;
“Yarışmaya geçtiğimiz hafta İzmir Ege Palas’ta başvurdum. Başvurumun üzerinden iki gün geçtikten sonra beni İstanbul’dan aradılar. Yarışmaya katılmaya hak kazandığımı söylediler. Bunu duyunca çok heyecanlandım ve iki gün sanra İstanbul’daki ikinci elemelere katıldım. Burada Büyük Usta Tarık Sezer’in karşısında bir şarkı söyledim ve kendisi bana jüri karşısına çıkacağımı söyledi. Bundan yaklaşık üç gün sonra da O Ses Türkiye’de dev jürinin karşısına çıktım.
“ÇOK HEYECANLANDIM”
Sahneye ilk çıktığımda içimde “Ya Dönmezlerse” korkusu vardı. Şarkıya ilk başladığımda stüdyoda bulunan konukların tavrı da beni rahatlattı. Söylediğim şarkının ortalarında Ebru Gündeş döndü. Ebru Gündeş dönünce çok mutlu oldum. İçimden “Başardım” diye haykırdım resmen. Daha sonra Murat Boz’da dönünce iyice rahatladım. Murat Boz’u tarz olarak kendimi daha yakın hissetiğim için seçtim. Asıl mesele bundan sonra. Bundan sonraki etaplarda düellolara çıkacağız. Heyecanım gitgide artıyor. Yarışmadaki öncelikli hedefim, müzik kariyerimde önemli bir hamle yapmak. Bunu sağladığımda zaten doğup büyümüş olduğum Tire’yi de en iyi şekilde temsil etmiş olacağım. Yarışmaya katıldığım andan itibaren benden desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma ve yarışmayı takip eden tüm Tireli’lere teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bir çoğu saklı kalan bestelerimi artık sandıktan çıkarıp,sevenlerime seslendirmek isiyorum. 

OZAN SOLAKER KİMDİR?
Babası aslen Tireli olan Ozan Solaker, İzmir’in Eşrefpaşa Semti’nde doğdu. Bir süre Eşrefpaşa’da yaşayan Solaker, 9 yaşında Tire’ye taşındı. Eğitim hayatına Cumhuriyet İlköğretim Okulunda devam eden Solaker, Tire Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. Genç müzisyen, öğrencilik hayatı boyunca çok sevdiği müzik ile ilgilendi. Solaker bugün hala Tire’de müzisyenlik yaparak geçimini sağlamakta.. 
 

Editör: Haber Merkezi