Sinema yönetmeni olma hayali ile yola koyulan ve lise çağlarından itibaren gerek tek, gerekse kendisi gibi sinema tutkusu taşıyan arkadaşları ile birçok amatör kısa metrajlı film çekme deneyimi yaşayan Tireli genç yönetmen Uluç Erdem Ersen’in çektiği son kısa metrajlı film, “Zerk” adındaki belgesel tarzındaki kısa film oldu. 

LİSE YILLARINDA İLK FİLMLERİNİ ÇEKMEYE BAŞLADI
Tire ŞAİK Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Antalya Akdeniz Üniversitesi İletiş Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde eğitim hayatını sürdürmeye başlayan ve halen bu okulda öğrenci olan genç yönetmen Ersen, okuduğu şehrin ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli sanat festivallerinden biri olan, aynı zamanda uluslararası arenada da bilinen, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, yarışmacı olarak yer aldı. 

ANTALYA’DA TİRE’Yİ TEMSİL EDECEK
Çektiği “Zerk” adlı film ile festivalin ‘Kısa Film Bölümü’ne katılan genç yönetmen adayı, geçtiğimiz günlerde yapılan ‘ön eleme’ bölümünü geçmeyi başardı. Böylelikle Ersen’in kısa metrajlı belgesel filmi, ana yarışma bölümünde kendisini ve Tire’yi temsil edecek. Antik sit alanı ve mili park içinde yaşayan köylülerin, zorlu yaşam koşullarını anlatan Zerk adlı kısa metrajlı belgesel film, ilk olarak İzmir Film Festivali’nde izleyici ile buluştu. Uluç Erdem Ersen ve eseri ‘Zerk’ adlı kısa metrajlı belgesel film, ’29 Kasım – 6 Aralık’ tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada diğer eserler arasından sıyrılmaya ve ödüle uzanmaya çalışacak.

BAŞARI BASAMAKLARINI BİR BİR ÇIKIYOR
Genç yaşta, çektiği kısa filmlerle sinema sanatına giren ve ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla adını çeşitli festival ve yarışmalarda duyurmaya başlayan Ersen’in elde ettiği başarıları arasında; yönettiği ‘İgnis’ adlı kısa film ile ‘1. TRT Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasında, “En İyi 2. Film” ödülü, görüntü yönetmenliğini yaptığı ‘Mitomani’ adlı kısa film ile ‘Malatya İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde “En İyi Film”, yine ‘Mitomani’ filmi ile Çukurova Üniversitesi Kısa Film Yarışması’nda “Jüri Özel Ödülü” yer almakta.



Editör: Haber Merkezi