Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğretmenlerinin sergilediği “Kız evi saz evi” tiyatrosu izleyicilerden tam not alırken iki seans halinde gösterime sunulan oyun kapalı gişe oynadı.
Ergün ÇELİK

Tire Kutsan Anadolu Lisesi, renkli etkinliklerine bir yenisini daha ekledi ve Mustafa Akın’ın yazdığı “Kız Evi Saz Evi” isimli oyunu sahneledi. Okul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin yoğun çalışmaları ile sahneye konan oyunda erkek ve kadının sosyal hayatına farklı bir bakış açısı getiriliyor. Sahnelenen oyunda erkek ve kadının rolleri değiştiği ve yaşamlarında erkeğin ve kadının yaşadığı zorlukları mizahi bir üslup ile işlendi. Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda sergilenen oyunu, oyunun yazarı Mustafa Akın’da izledi. TKAL Edebiyat Öğretmeni Nebiha Yücel’in yönettiği oyun izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Tire’deki tüm tiyatro severleri bir araya getiren oyunu Tire Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Ekici’de izledi. Milli Eğitim Müdürü Erkut Tiyatro bitiminde oyunun yazarı Mustafa Akın’a plaket takdim etti. 







Editör: Haber Merkezi