Tireli Canan Kulak, su kabağını oyarak ürettiği ışıklı kabakları, Türkiye’nin birçok yerine gönderiyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de çiftçilikle uğraşan Canan Kulak, yaklaşık 1 yıl önce hobi olarak kabak işlemeye başladı. Kuruttuğu su kabaklarının içini boşaltarak, etrafına çeşitli motifler işleyip, ışıklandıran Kulak, bu kabakları birer dekorasyon harikası haline getiriyor.

 

“BENİM İÇİN TERAPİ”

Kabak işleme sanatının kendisi için bir terapi yöntemi olduğunu söyleyen Canan Kulak, “Geçtiğimiz yıl hobi olarak başlamıştım. Kendi tarlamda yetiştirdiğim kabakları kurutarak içlerini oyup, çeşitli motiflerle süsleyip ışıklandırdım. Hazırladığım çalışmaları sosyal medyada paylaşmaya başladıkça önce yakın çevremden ve sonra da dışarıdan birçok insan ışıklı kabak talep etti. Ben de yoğun talep üzerine hobi olarak yaptığım bu işe daha da odaklanarak, üretimi arttırdım. Şimdi Türkiye’nin çeşitli yerlerine ışıklı kabaklar gönderiyorum.” dedi.

 

“KABAK KAKAN” SOSYAL MEDYADA

Ürünleri için talepleri daha çok sosyal medya üzerinden aldığını belirten Kulak, instagramda ve Facebook’ta “@KabakKakann” ismiyle ürünlerini sergilediğini söyledi. Ev ve bahçe dekorasyonu için tercih edilen ışıklı kabakların, cafe, restoran ve kahvehane gibi işletmelerde de dekor malzemesi olarak kullanıldığını ve istek üzerine kabağın üzerine özel isim – soyisim, işletme ismi yazabildiğini dile getirdi. Kulak, “Özellikle anneler günü, babalar günü, doğum günleri ve evlilik yıldönümü gibi özel günlerde hediye olarak kişiye özel tasarımlar yapıyoruz.” Dedi. 








Editör: Haber Merkezi