Tire’de Turgut Özal Bulvarı yakınında yapımı devam eden İbn-i Melek Camii inşaatı Tirelilerin yardımlarını bekliyor.


Ergün ÇELİK

 

Tire Mabedlerini Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği tarafından 2011 yılı’nın Ekim ayında temeli atılan İbn-i Melek Camii Tireli’lerin yardımlarını bekliyor. İbn-İ Melek Camii yapımı bittiğinde Tire’nin en büyük ve görkemli camisi olarak ibadet hayatına başlayacak.


1210 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde 1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği İbn-i Melek Camii’nin yüzde 60’lık kısmı şu anda tamamlanmış durumda. İbadet yapılacak alanların dışında, şadırvan, tuvaletler, okuma salonu, mahalle Kur’an-ı Kerim kursu ve hanımların rahat bir şekilde ibadet etmelerini sağlayacak ibadet alanları’nın da bulunacağı Camii’de Ana kubbe’nin kurşun işleri, taş kaplama işleri ve iç kısmının kaba sıvası da tamamlanmış durumda. Tire Müftüsü Salih Sağlam cami inşaatının kısa sürede tamamlanıp ibadete açılması için Tirelilerden camii için yardım istedi. Sağlam HaberTire Gazetesine yaptığı açıklamada; “

         Tire Mabedlerini Koruma Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği Başkanı Hüseyin Çağkınoğlu ve diğer dernek yöneticisi arkadaşların ve Tirelilerin gayretiyle cami inşaatımız bu günlere geldi. Cami’mizin projesinde bulunan iki minareden bir tanesini Tire Belediyesi yaptı. İnşallah bir hayırseverimiz çıkıp ikinci minareyi de yapar. Dileğimiz camii’nin tek elden sahip çıkılması ve en kısa sürede yapımının tamamlanmasıdır. Önümüzdeki Ramazan ayında cami’mizin bir bölümünde teravih namazı kılmak istiyoruz. Şu ana kadar yapılan yardımlarla bu aşamaya geldik. Bundan sonra da Tireli kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Unutmayalım ki ne kadar çok yardım gelirse Camimizi o kadar kısa sürede bitirebiliriz. Şimdiye kadar az çok bu camii’nin temelinde, duvarında, kubbesinde, minaresinde emeği olan bütün Tireli kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.Allah herkesin yardımlarını ve hayırlarını kabul etsin. Dünya ve ahiret saadetlerine vesile etsin. Tire’mizin bereketine vesile olsun inşallah” dedi. 

Editör: Haber Merkezi