Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk işadamları tarafından yaptırılan Central Jersey College Prep Charter School’un diyalog faaliyetleri kapsamında Türkiye’ye gelen Amerikalı aile, Tire ziyaretinde Tire Sanayici ve İşadamları Derneği’nin misafiri oldu.

 

Ercan ÇELİK

 

Amerika’da emlakçı olan Faisal ve Sağlık Memuru Eşi Maria, beraberinde çocukları Zain, Youssef, Lourdes, Fartan, Damaris ve Chacon geçtiğimiz gün, günübirlik Tire’yi ziyaret ettiler. Central Jersey College Prep Charter School Diyalog İşleri Sorumlusu Barış Yılmaz rehberliğinde Tire’ye gelen kalabalık aile Tire’nin muhteşem manzarasını görmeleri için Toptepe’de bulunan Seyir Cafe’ye götürüldü. Burada kendilerine ikram edilen Çay ve Türk kahvesi eşliğinde Tire manzarası izleyen aileye Atlas A.Ş. Genel Müdürü Ali Devran refakat etti. Ali Devran, Amerikalı misafirlere, Türk ve Tire kültürünün güzelliklerini aktardı.

 

Seyir Cafe’de içilen çayların ardından yemek için TSİAD Hizmet Binası’na geçen misafirler burada da oldukça şık bir sofrayla ağırlandı. TSİAD üyelerinin de yer aldığı yemekte, Tire ziyaretinden son derece memnun kaldıklarını belirten aile, Tire’yi çok sevdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini belirttiler.


Editör: Haber Merkezi