İzmir’in Bayındır ilçesinde tarihi bir yapı restore edilerek halkın kullanımına sunuldu. 1972 yılından itibaren Bayındır Furunlu halkının mahallenin yeni yerleşim alanına taşınması sonucu harebe duruma gelen eski furunlu köyü’yle birlikte aynı kaderi 1672 yılında yapılan Eski Furunlu Camii’de yaşadı. Son yıllarda bakımsızlık nedeniyle çökme noktasına gelen camii için İzmir Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı 2017 yılında restorasyon projesi başlattı. Uygulanan restorasyonla camii, şadırvan ve camii bahçesi yeniden hayat buldu.
Eski Furunlu Camii ibadete açılış törenine Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Başkan Yardımcısı Osman Kadan, İlçe Müftüsü Abdullah Karacan, Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol ve furunlu mahalle halkı katıldı. Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Uğur Demirezen; ‘‘ Hacı İbrahim Camii uygulanan restorasyon projesiyle halkımızın ibadetine açıldı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atalarımızdan kalan tarihi miraslarımıza sahip çıkacağız ve yeni restorasyon projelerimizle bu önemli manevi sorumluluğumuzu devam ettireceğiz’’ dedi.
Tören öncesinde mahalle muhtarlığı tarafından katılımcılara lokma ikramında bulunuldu. İlçe Müftüsü Abdullah Karacan tarafından okunan dua sonrası temsili olarak kurdele kesimiyle eski furunlu camii ibadete açıldı.

ESKİ FURUNLU KÖYÜ HACI İBRAHİM CAMİİ
Bayındır’ın 5 km kuzeybatısında ve İzmir-Bayındır karayoluna 1 km uzaklıktaki Eski Furunlu Hacı İbrahim Camii, ahşap destekli cami türünün Batı Anadolu’daki en erken tarihli örneğidir. Eski Furunlu Köyü Hacı İbrahim Camii, taçkapısındaki kitabeden anlaşıldığı üzere Hicri 1083 yani 1672-1673 yılında Hacı İbrahim adlı bir kişi tarafından İbni Efridun Ağa adlı bir mimara inşa ettirilmiş. 
 

Editör: Haber Merkezi