“Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim.  Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türkün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.”  

 M.Kemal ATATÜRK

 

 

        Günümüzde ve geçmişte milletler ve medeniyetler özüne sahip çıkarak ayakta kalabilmelerine rağmen yozlaşma neticesinde de birçoğu tarih sahnesinden silinmiştir. Bu gün millet olgusu ve milliyetçilik konusunda ağzını açan bir şeyler gevelemekte, bilmedikleri bir konuyu bilmediklerini sergiledikleri gibi bu milleti kendi kokuşmuş zihniyetlerinin fikirleri peşinden sürüklemek için çaba sarf etmekten geri durmamaktadırlar. Millet olmanın iki yolu vardır aslında. Birincisi kültür birliği etrafında çeşitli soy ve ırka mensup insanların bir araya gelerek var olmak için kurmuş olduğu kader birlikteliğidir, diğeri ise ekonomik bir yapı etrafında var olmak için çeşitli ırktan ve soydan insanların kurmuş olduğu ekonomik birlikteliktir. Dünyanın neresine giderseniz gidin tüm insanlar mensubu oldukları millete sahip çıkar ve o milletin yücelip yükselmesi için çaba sarf ederler. Yukarıda değindiğim milliyetçilik olgularına örneklendirecek olursam ilki olan kültür birlikteliğinden doğan milliyetçiliğe örnek olarak Türk milliyetçiliğini gösterebilir ki laz’ı, Çerkez’i, Kürd’ü, Türkmen’i hatta Ermeni’si, Yahudi’si daha bir çokları Türk Milleti adı altında bir kader birlikteliği kurarak, bu topraklar üzerinde milli mücadeleye katılmış ve yok olmakta olan Türk Milleti’ni tekrar ayağa kaldırmıştır. Onun içindir ki bu topraklarda hiçbir ırk diğerine üstün değildir ve hiçbir ırk diğeri tarafından bu topraklar üzerinde tahakküm altına alınmamıştır, köleleştirilmeye çalışılmamıştır. Laz, Çerkez, Türkmen, Zaza, Kırmançi, Hatta Ermeni ve Yahudiler bu topraklar üzerinde Türk milleti olarak adlandırılmış ve Türk milleti olarak vatandaşlık haklarından eşit olarak yararlandırılmıştır. İkinci örneğimizdeki milliyetçilik olgusu ise bu gün Amerika’da olduğu gibi çeşitli milletlerden ve ırklardan insanların ekonomik birliktelikleri için birbirine tahammülünden ibaret olan milliyetçilik anlayışıdır ki tamamen maddiyata dayalıdır. Ekonomi biterse birliktelikleri de biter ve herkes geldiği yere geri döner.

 

 

        Bu gün var olma mücadelesinde kültür birlikteliğimizden, akrabalığımızdan dolayı aynı milli şemsiyenin altında bulunduğumuz ırklara ayrı ayrı milli kimlik vererek bu vatan parçasından koparmanın, Türk milletini sadece Türkmenlerden ibaretmiş gibi göstererek diğerlerini ayrı tutmanın bu milleti parçalamaya çalışmaktan başka kime ne faydası olabilir acaba diye sormamak aptallık değil de nedir değerli okurlar?

 

 

         Öte yandan tarihte kendi ırkını diğerlerinden üstün gören ve diğer ırkları köle ilan edenler 7. Yüzyılda Emeviler olmuştur. Hatta başka milletten bir erkeğin Arap kadın almasını bile bu yüzden yasaklamışlardır. Oysa Kur’anı Kerimde Hucurat Suresi 13. ayette ‘Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için sizi milletlere, sülalelere ayırdık.’ Denilmektedir. Bugünkü Türk milletinin birlikteliği bu ayetle nasılda örtüşmektedir değil mi?

 

 

        Değerli okurlar biz bunları konuşuyoruz yazıyoruz diye idam sehpalarını kurup ellerinde hazır ilmeklerini bizim boynumuza geçirmeye çalışanlar öylece beklemektedir. Onlara bir nasihatım var bizim gibiler eğer boyunlarına bir ilmek geçirilecekse kendileri geçirir ve tokmağı da kendileri tekmeyi atıp geçerler bunun zevkini hiçbir zaman için kargalara bırakmazlar, ve bizim gibiler haksızlık, kanunsuzluk karşısında önce insan olduğu için sonra dinimiz emrettiği için hiç susmazlar çünkü bizlere bahşedilenlerin en yücesi olan ONURUMUZU Allahın bize bahşetmiş olduğunun bilincindeyizdir Allaha şükür.

 

 

        Değerli okurlar sizlere veda etmiyorum ancak bundan sonraki yazılarımı kanunsuzluk ve yolsuzlukları sizlerin önüne sermek için sendikam adına her hafta bir açıklama yaparak, yapılanlar ile ilgili olarak kanun uygulayıcılarına sorular yönelterek karşınızda olacağımı tüm takip eden sevgili dostlarıma bu köşeden bildirmek istiyorum.

 

Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.