“Varlığım Türk varlığına armağan olsun.”

     Sayın kaymakamım bundan takriben üç hafta önceydi. İlçemiz okullarından birinde hizmet alımı kapsamında çalışan bir hizmetli arkadaşımızı okul idaresi görevi dışındaki işlerde çalıştırdığı gerekçesi ile tarafınızdan o okuldan alınarak başka bir okula verildi. Davranışınız hizmetlide olsa nefes alan bir insanı insanca muamele gerektiğini göstermesi açısından takdirle karşılanacak bir davranıştı size teşekkür ederim. Ancak göz ardı edilen hususlar var, örneğin siz bu arkadaşı o okuldan alarak başka bir okula verdiniz nedeni idarenin davranış şekliydi. Ancak burada idare bu davranış şeklinden dolayı hiçbir yaptırıma maruz kalmadığı halde okulun temizlenmesi için yer değiştirdiğiniz hizmetlinin görevi diğer hizmetlinin sırtına bindirilerek idarenin davranışından dolayı başka bir hizmetli cezalandırılmış oldu. Bizler bu tür hizmet alanı dışında çalıştırılan ya da sırtına fazladan yük vurulmak istenen personel için her platformda idarecilere karşı mücadelemizi daima sürdürmekteyiz. Ancak sayın kaymakamım Hizmet Alımı kapsamında çalıştırılan Şirket elemanlarının durumunu korumaya yönelik bir eylemde bulunmamız durumunda kamuoyu ve idareler haklı olarak bize “Şirketle ortaklığınız mı var?” diye sorar bu personel tamamen sizin ve idarelerin insafındadır.

     Öte yandan sayın kaymakamım biz sendika olarak çeşitli zamanlarda okullarda hizmetli personelin maruz kaldığı davranışları gerek basın aracılığıyla gerekse makamınız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor ve konunun ıslahı için girişimlerde bulunuyoruz.  Sayın kaymakamım daha bu yılbaşında “Hizmetliler Piyon Değil” başlıklı yazımızı gözden kaçırmış olmanız mümkün değil. 

     Sayın Kaymakamım İlçenin Eğitim İdaresine sizin ve İl makamının bile bir çok konuda söz geçiremediği noktada bizim bu konuları dile getiriyor olmamız sadece dile getirmemizle sınırlı kalmaktadır. İcraat konusunda bir yaklaşım görmemekteyiz. Bir sonraki yazımda “hangi konuda sözümüzü dinlemediler diye Kaymakam Bey bizi çağırıp sormalıydı”  demek istemediğimden dolayı şimdi burada dile getiriyorum Sayın Kaymakamım sözünüzün ve havaleli evraklarınızın İlçe Eğitim İdaresince kale alınmadığı yönündeki iddiamızı bir gün bize sorarsanız belgeleriyle size sunmaktan mutluluk duyarız. Tabi birer örnekle.  

     Kanun, nizam, mevzuat hak getire eğitim camiasının bel kemiği, olmazsa olmazı hizmetli personelin idarecilerce maruz kaldığı zorluklar o kadar çok ki saymakla bitiremeyiz. Ancak şu kadarını söylemek gerekirse “Hizmetliler de insandır ve hizmetlilerin de kaldırabileceği bir yük miktarı vardır. İdareler çalışma barışını bozmaya yönelik bütün tutumlarından bir an önce vazgeçmelidir. Yoksa iki hafta sürecek uzun süreli bir eylem planlamaktayız. İşi gücü bırakıp hizmetlinin attığı adımı takip etmeyi kendine iş edinmiş okul idarecilerinin mevcut olduğu ortamda ancak böyle bir eylemle sesimizi duyurmaya ve herkes gibi yaşama hakkına sahip olan hizmetli personeli rahatlatmayı düşünmekteyiz.”
     Sürçü lisan eyledikse affola, Saygılarımızla.

Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası
Adına
Bölge Başkanı Resül KARA