“Varlığım Türk varlığına armağan olsun”
        Geçtiğimiz beş yıldan bu yana köylerimizden şehir merkezine taşımalı olarak eğitim görmeye gelen çocuklarımızı dile getirdik, aksaklıkları ve yanlışlıkları gerek kamuoyuyla, gerekse yetkililerle paylaştık çözüm önerilerimizi dile getirdik. Bizce yanlışlardan birisi hemen hemen tüm köylerin Toki konutlarında bulunan Toki Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okula taşınmasıydı. Malumunuzdur ki Eğitim Sendikaları olarak bizlerin iş yerleri genel itibariyle eğitim yuvalarıdır ve ara ara bizler iş yerlerine ziyaretlerde bulunur gerek üyelerimiz, gerekse iş yerlerimizin durumlarını inceleriz. Varsa bir aksaklık, hata, kusur öncelikle bu durumları işveren temsilcileriyle ve kurum yetkilileriyle çözmeye çalışırız, gerekirse de konuyu kamuoyunun dikkatine sunarız. Çünkü bizim işimiz bu kimse alınmasın ve gocunmasın.
        Yine geçenlerde yukarıda bahsettiğim okulumuza ziyarette bulundum. Bu okulumuz Toplu Konut idaresi tarafından yapılalı daha beş yıl olmasına rağmen gördüm ki binanın taşıyıcı kolonları un gibi ufalanmış ve kolanların içerisindeki demirler paslanmış. Yaptığım araştırma neticesinde de daha binanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesin kabulünün yapılmadığını öğrendim. Allah muhafaza bizim buralar depremde öncelikli bölgelerden birisi yarın öbür gün küçük bir sallantıda uzman değilim ama tahmin ediyorum ki bu bina çöker, bunun sorumluluğunu da herkes birbirinin üstüne atar mı bilinmez tabi.
        Kesin Kabulü yapılmamış bir binada eğitim öğretim yapılması ne derece doğrudur? Bu binanın yapılması esnasında Toki İdaresi buralarda mühendis kullanmamış mıdır?  ki en küçük yağmurda okula su basıyor, fosseptiği taşıyor, daha yapımı biteli beş yıl olmasına rağmen binanın taşıyıcı kolonları bir defa tadilat görmesine karşın şu an ufalanmış durumda, bütün bunun sorumluluğu kimde desek acaba “bütün sorumluluk bende eğitim öğretime devam edilmesinde bir sakınca yoktur” diyerek risk alacak bir idareci çıkar mı? Bu riski alacak bir Allah’ ın kulu olmadığına eminim de yalnız idarecilere sorsak onlar da ellerin gelen bütün yazışmaları yapmışlardır. Peki yarın öbür gün yaşanması muhtemel bir olumsuzluğun hesabını bu millet kimden sormalı desek buna da yanıt vereceklerini hiç zannetmiyorum.
        Uzun lafın kısası değerli kamuoyu ve idarecisinden, bürokratına, siyasetçisinden, vatandaşına herkes bilsin ki Toki Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu derhal, ivedilikle tahliye edilmelidir. Bunun sorumluluğu da birinci derecede Tire Kaymakamı Mehmet USTA’ dadır. Sayın Kaymakamım ya sorumluluğu alın ya da O okulu ivedilikle tahliye edin lütfen.
        Buradan O okulda öğrencisi olan velilerimize de seslenmek istiyorum. “ Değerli veliler bu okul sizin okulunuz ve sizin çocuklarınızın canları bu okula emanet sizde lütfen biraz duyarlı davranın.”
        Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.