Kentimizde 1986 da başlayan çevrecilik hareketimiz, Yeşilin yok olmasıyla başladı. O yıllarda kent içinde ki tarihi ağaçlarımızın ve tarihi binalarımız yok edilmesiyle , başlayan tirazlarımızda, Ağaç devlet kurumları tarafından kesilmez ama kazaya uğrayabilir zihniyeti ile yok edildi. 
Tiremizin o eski Çınar (kavak) ağaçları. daha sonraki yıllarda içme suyumuzun güme eteklerinden vazgeçilerek , köy muhtarları ile mahkemeleşerek , K.menderesin  kirlenmesi ve ova suyunun çekilmesiyle bilinçsizce başladı ve asbestli belasıyla devam etti. Mücadelemizi okullarda  yazılarla , pankartlarla  ve sosyal medyada paylaşarak devam ettik , ediyoruz.
Ambalaj atıklarının geri dönüşümünün geleceğe ve ekonomiye katkısının önemi bildirdik.
Doğal kaynakların korunması, atık miktarının azalması ve enerji tasarrufu sağlanması açısından önemlidir, dedik güldüler siz  akademisyen misiz ?  dediler.
 “Geri dönüşüm malzemelerinin kağıt  karton ve diğer organik atıkları birbirinden ayrılmadığını ve vatandaşın geri dönüşümün önemi konusunda yeterince bilinçli olmadıkları söyledik” güldüler.
“İnsan çalışma ve yaşamı sonucunda mecburen ortaya çıkan sanayi artıkları, sanayi ve araç yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, spreyler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine neden olmaktadır. Kaçınılmaz belki de ama bilinçli kullanılması ve atık toplanması önemli olmalıdır.. 
Çevre sorunlarının ülkemiz açısından kalkınma ve ekonomik büyümeyi desteklemek bir yandan da doğal ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir ekolojik ortama sahip ilçemiz. 
Çevre kalitesini arttırmak, havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla, temiz bir çevre oluşturmak temel hedefimiz olması gerekmektedir.” ki yaşam kalitemiz artsın. Yüksek kaliteli bir hayat sürelim.
İklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışı, sanayi atıkları ve doğada çözülmesi zordur.
Atıkların çevre kirlenmesine neden olan en önemli etkendir. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha güzel bir Ülke , kent , köy  bırakabilmek için onları da bilinçlendirmek gerekmektedir. Mahalle muhtarlarından ken yöneticilerine okul öğretmenlerinden işverenimizi  anne babalarımıza dek eğitmek gerek.
Anne derse çocuğuna ; evde ambalaj  odayı veya balkona atar , Anne bağırır " Elin kırılsın  sokak mı burası atıyorsun " yani sokağa atılır eve atılmaz  yetişen  ego ailelerin çocukları olmayalım. Eviniz sizin ama sokaklar hepimizin.
“Çevre ve yeşillendirme  konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın , nesillerimizin  geleceğine yapacağımız en önemli yatırımdır. 
Doğal kaynakların ve doğanın kendi dengesini zarar vermeyecek şekilde işletildiği, kullanıldığı çevre ile dost, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum."

SÜLEYMAN ÖVÜL - ABALI ZEYBEK EFE
TİRE ÇEVRE KORUMA VE YEŞİLLENDİRME DERNEK BAŞKANI