Geçen haftaki yazıma karşı görüşten çok tepki geldi. Ancak bana hala camilerin ahır yapıldığına dair bir kanıt gösterilmedi. Bir resim gösterdiler, caminin üstünde CHP amblemli bir nesne. Bumun ahırla ne ilgisi var anlamadım.
Tekrar söylüyorum. Kurtuluş Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nda o olağanüstü koşullarda savaş stokları bir-iki camide ve devletin bazı vakıf binalarında saklandı. Örneğin camilere buğday kondu. Askerlere yatacak yer sağlanamadığından buraları koğuş haline getirildi(2 milyon asker). Vatanı için savaşanların camilere buğday koymasını niye dilinize doluyorsunuz? Savaşta iken Allah'ın evi de kullanılamaz mı? Açın tarihimizi okuyun. Camiler savaş döneminde ibadet yeri dışında kullanılmamış mı? Örneğin İstanbul’daki bazı camiler Balkan Savaşı’nda yaşanan büyük göçler ve kolera salgını sırasında hastane, revir ve yatakhane olarak kullanılmış. Eğer konu cami ise, camileri düşman çizmelerinin altından kurtaranlardan biri de İnönü'ydü.
Kılıçdaroğlu, camilerin savaş döneminde ne için kullanıldıklarını ifade etmiş, adam ahırdan bahsetmemiş ki. Oh iyi ki camiler ahıra çevrildi mi demiş? Adam, askerler kalmış diye savunma yapmış, atlar kalmış diye değil. Gayet güzel açıklamış. “CHP dinsiz, diğerleri Müslümanlığı en güzel yaşayanlardan.” Bunu mu demek istiyorsunuz? Deniz fenerini, yolsuzlukları, Madımak otelindeki 35 insanı diri diri yakan o cüppelileri ne çabuk unuttunuz? Cami arsası diye imara açıp milyar dolara satanları ne yapacaksınız? İnternette bakın. Irak’ta cami içerisinde yatan Amerikalı askerlere “sağ salim ülkelerine dönsünler” diye dua edenlere eyvallah deyip de vatanı kurtarmak için camide asker yatıranlara niye saldırıyorsunuz?
“Türkiye’de 3000’i Aşkın Cami Satıldı ve Yıkıldı” şeklinde toplumu tahrik edici yazılar yazan yazar Mustafa Armağan diyor ki; “Topkapı Sarayında bulunan 9 caminin hepsi görüntü temizliği düşüncesiyle yıkıldı.” Şimdi düşünelim, Topkapı Sarayı’nın hudutları bellidir. Bu küçücük alanda yazara göre toplam 9 cami yıkıldıysa varın bu camilerin çapını ve çevresini siz hesap edin. Demek ki; bu camiler, anladığımız anlamda geniş kapasiteli camiler olmayıp, küçük çaplı birer mescit durumunda idiler. Onun için de yıktırılmasında bir sakınca görülmemiştir.

*    *    *
ULUSAL BAYRAMLAR, ANDIMIZ VE GENÇLİĞE HİTABE
Ne olacak bu ulusal bayramlarımız diyorsunuz değil mi? Ne olacak, onlar kutlatmazlarsa biz kutlayacağız. Hem de en iyi şekilde. Alıştıra alıştıra ilerliyorlar. Yok, 19 Mayısta çocuklar üşürmüş (sanki Sibirya’dayız), anlamıyorum. Cumhuriyeti bitirmeye mi çalışıyorlar? Dikkat edin sesler daha gür çıkmaya başladı. Şimdi de “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe” okullardan kaldırılsın, deniyor. Neymiş, Gençliğe Hitabe ayet miymiş? Atatürk’ü Koruma Kanunu ne garipmiş. Peygamberi bile koruma kanunu yokmuş. Be insafsızlar ülkemizde kime saldırılıyor. Yıllarca Atamızın heykelleri parçalanmadı mı? Ona küfredilmedi mi? Peygamberiz Hz. Muhammed’e niye saldırılsın? Niye koruma kanunu yapılsın. Koruma saldırıya karşı olur.
Yine aynı kişi Atatürk’ün sevilmeme nedenini ilkokuldan üniversiteyi bitirinceye dek Evren zamanında ders olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin zorla okutulmasına bağlamış. Okullarda Cumhuriyet tarihimiz okutulmasın da ne okutulsun? Emevilerin, Abbasilerin tarihinden daha önemli değil mi? Peki, çocuklar daha reşit olmadan yani tercih durumları olmadan Kuran Kursuna gönderiliyor, 8 yaşındaki kız çocuklarının başlarına türban bağlatılıyor. Bu kişinin mantığı ile bu çocuklar da gelecekte dinlerinden mi soğuyacaklar merak ediyorum.

*    *    *

ARAP HAYRANLIĞI
Bizde bir Arap hayranlığı var. Bu Arapların ne özelliği var? Peygamberimiz Hz. Muhammed Araplara geldi diye mi? Peygamber kimlere gelir? Yoldan çıkmış kavimlere. Peki, neden Türklere hiç peygamber gelmemiş, acaba? Çünkü Türkler hiç bozulmamış bir ulus. Araplar gibi aklı incir çekirdeğini doldurmayan bir millet değil. Bu Araplar değil mi Hz Muhammed’in mezarını yıkmaya kalkan. Bakın kaynaklara Atatürk “Eğer bir tek taşına bile dokunursanız ordumu aşağı gönderirim” demeseydi, bu gün o mezarı olmayacaktı. Araplardan bize ne fayda olmuş? Hiç! I. Dünya Savaşı’nda İngilizlerle birlik olup bizi arkadan vurmuşlar(ne güzel din kardeşliği?), ahlaksızlık diz boyu(bir kadın çarşıya yalnız başına çıkamaz), temizlik desen ona keza. Arapları niye seveyim ki. Gidin Arabistan’a onlar bizi seviyor mu? Sorun bakalım. Oraya gidenlere de sorabilirsiniz. Bize suyu Hac sırasında kaça veriyorlar, diğerlerine kaça? Sınırda Türkleri nasıl arıyorlar, diğerlerini nasıl? Arapları sevenleri anlayabildiysem Arap olayım.
Saygılarımla hoşça kalın.