2008 yılında İlçemiz güneydoğu bölgesinde bulunan dağ köylerinden “Taşımalı Eğitim” kapsamı’nda İlçe merkezine getirilen öğrencilerin yaşadığı zorlukları fark ederek bölgeye bir “Taşıma Merkezi İlköğretim Okulu” yapılması için proje başlattık. Bizim 2008 yılında geç de olsa fark ettiğimiz bu konunun halen yetkililerce fark edilmemiş olması gerçekten çok üzücü bir durumdur. Ancak 2008 yılından bu yana yetkililerin bu konuyu fark etmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Yapılacak olan İlköğretim Okulunun maliyet hesabını çıkarttık, taşımaya ödenen maliyeti çıkarttık, devletin bu işten sağlayacağı kar oranını çıkarttık. Yetkililerle, çeşitli defalar konu hakkında oturup konuştuk. Hemen hemen her toplantıda dile getirdik. En son bize verilen söz “2011 Genel Seçimlerinden sonra bölgede tüm vakitlerini geçirerek konuyu çözüm bulacakları” yönünde olan sayın idarecilerimizi taa o günden beri köylüler beklemektedir. Çünkü kendilerine konu hakkında aşama aşama bilgilendirmede bulunmaktayız.

Değerli okurlar bize bu güne kadar sunulan bahanelerden bir kaçını burada dile getirmek istiyorum; Büyük Kömürcü ile Büyük Kemerdere arasındaki dört kilometrelik yolun toprak ve korumasız bir yol olduğu için tehlikeli olduğu söylendi. Fakat bunu söyleyen idareciler şunu gözden kaçırmasınlar ki bu yolu Karayolları Bölge Müdürlüğüne asfalt kaplatmak çok zor olmamalı ve dağları delip yol açan Devletimizin bu yolu güvenli hale getirmesi çok zor değildir. İkinci bir husus, daha uzun ve daha tehlikeli yollardan geçerek şehir merkezine eğitim görmeye gelen yavrularımız daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya değil mi?  Diğer bir bahane ise en uygun Merkezin Büyük Kemerdere köyü olduğu, ancak yeterli arsanın bulunmadığı yönünde idi. Büyük Kemerdere’de mevcut bulunan okulun yüzölçümü 2.000 küsur metre kare,  biraz daha kepçeyle ellenirse 3.000 metre kare yapmak çok zor değil, kaldı ki İlçe merkezimizde bahçesinde iki binası bulunan 4.000 metre karelik, 2.000 metre karelik bir sürü 500, 600 mevcutlu İlköğretim okulu bulunmaktadır. 306 öğrenci kapasiteli tek binalı yapılacak olan İlköğretim Okuluna 2.000- 3.000 metre kare arsa yeter bence.

Şimdi buradan Sayın İlçe Kaymakamımıza ve İlçe İdare Kurullarına seslenmek istiyorum; “Sayın Kaymakamım, Sayın yetkililer, bu soruna el atarken lütfen sizin çocuklarınızın da o köylerden her gün 35 kilometre sabah, 35 kilometre akşam olmak üzere toplamda 70 kilometrelik yol kat ederek, Şehir Merkezine bir harf öğrenmek, Eğitim görmek için gelen çocukların içinde olduğunu gözünüzün önüne getirin ve bu sorunu çözmek için ne lazımsa süratle yapmak adına gerekli olan hassasiyeti gösterin.”

 

Sağlıcakla kalın, Hoşça kalın….