Dünya Basını: “Türkiye askerlerini ve Osmanlı mirasını güvenli bölgeye çekti.”
         Bizim (bazı) Medya: “Toprağımızı kaybettik.”

     39 tank, 100 araç, ve 572 personelle geçtiğimiz akşam yapılan başarılı operasyon tüm Dünya’da “son dakika” olarak geçti. Dünya basını Türkiye’nin başarısından söz ederken, bizim okyanus medyası ve yandaş basın başarıdan doğan mutsuzluklarını dile getirdi. Demek ki planlanan, hayal edilen düşünce gerçekleşemedi. Ayrıca Osmanlıcaya yabancı dil muamelesi yapanların, birden Osmanlı’nın mirasına sahip çıkma istekleri de tarafımca takdirle karşılandı.
     

ŞAH FIRAT NE ANLAMA GELİYOR?
     Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in dedesi Süleyman Şah, 1200’lü yıllarda Moğol istilası üzerine, yaklaşık 50 bin tebaasıyla Anadolu’ya gelmiş ve Fırat kıyısına yerleşmiş. Haçlı seferlerine karşı Filistin’e gitmek isterken, bugünkü Suriye’de 1227 yılında Fırat Nehrinde boğularak hayatını kaybetmiş. Başarılı operasyonun ismi ecdadımıza saygı amaçlı “Şah Fırat” adını almış. Ecdadın mirasına sahip çıkıldığını göstermesi açısından oldukça manidar olmuş.
   

 DAHA ÖNCE İKİ KEZ YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞ
     Birinci Dünya Savaşı sonrasında, 1921’de Fransa ile yapılan anlaşmayla, Süleyman Şah’ın Caber Kalesinde ki türbesi, “Türk toprağı” olarak kabul edilmişti.1939’da nakli kubur ile başka bir mekana, daha sonra da 1975’te baraj inşası nedeniyle Karakozak Köyü civarına nakledilmiş. Şimdi bizim mutsuzların mantığıyla bakarsak, demek ki daha önce iki kez toprak kaybetmiş oluyoruz!.. Evet bence de çok mantıksız…
     

BAYRAĞIMIZ DALGALANIYOR, İLELEBET DALGALANACAK
      Bu operasyonla, ebediyete kadar, Ay Yıldızlı Bayrağımızın, ecdadımızın şehit olduğu o topraklarda dalgalanacağını gördük. Daha Karakozak’ta bayrağımız dalgalanırken, Eşme köyünde de şanlı bayrağımız göndere dikildi. Eşme’de bayrağımız dikilmeden Karakozağı terk etmeyen kahraman askerimizden Allah razı olsun. Ve Eşme köyünde, daha geniş bir toprak parçasında dalgalanan bayrağımız altında, hızla inşasına başlanan türbe için emek veren herkesten Rabbim razı olsun.
     

PEKİ TÜRBE NİÇİN TAŞINDI?
      Bizim mutsuzlar “Türkiye kaçmak yerine gerektiğinde savaşsaydı” diyorlar. Aman Allah’ım yoktan yere bir sürü şehit ve tarumar edilmiş bir ecdad mirası. Anlaşılan bu birilerinin ekmeğine yağ sürecekti. Neyse, MİT’in uzun zamandır bölgede teyakkuzda olduğunu anlıyoruz. Gittikçe karışan bölgede özellikle IŞİD’ in manevi mirasa ve türbelere karşı Vandal tutumunu çok iyi biliyoruz. Ve bu tutum Süleyman Şah Türbesi için açık bir tehdit, orada bulunan askerlerimizin de açık birer hedef olduğunu gösteriyor. Türbenin konumu itibariyle hem korunması, hem de gereği halinde zayiatsız lojistik ulaştırılması oldukça zor. Zaten iki defa yeri değiştirilen naşın,bir kez daha değiştirilmesi mevcut durumda en makul seçenek olarak görülmüş. İsabet olmuş. Birileri kendi çıkar ve hevesleri için ecdad mirasını ve Mehmetçiğimizi gözden çıkarsa da, Kahraman Devletimiz ve Şanlı ordumuz bu kirli oyunu bozmuştur.
       

Şimdi Türkiye’ye 500 metre uzakta dalgalanan bayrağımızın altında türbe inşasına başlanmış. Türkiye bundan sonra oluşacak herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edecektir. Bu bir kaçış değil bir tedbirdir. Ben buradan Devlet büyüklerimize ve Kahraman ordumuza bir kez daha teşekkür ederken, operasyon sırasında kaza sonucu şehit olan ast subayımıza da Rabbim’den rahmet diliyorum. Bu vesile ile bu Vatan Ve Bayrak için kan döküp, can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cenabı Allah Ezan-ı Muhammedimizi dindirtmesin, Bayrağımızı indirtmesin inşeallah…Saygılarımla, sağlıcakla.