Seçim sonrası AKP yandaşlarında bir feveran. Ülke çapındaki nankörlüğün sayısını saptamışlar. CHP sayesinde HDP bu kadar vekil çıkarmış. Haklılar tüm bunların sorumlusu CHP(!) Kendi partilerine oy vermeyip HDP’ye verdiler. Şimdi ayıklasınlar pirincin taşını.

Aslında bu ilk vukuatı değil. 16 Şubat 1999’da Kenya’nın yakalayıp teslim ettiği Öcalan Türkiye’ye getirildi. 29 Haziranda idama mahkûm edildi. Ancak cezası AB uyum yasaları gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi. DSP+MHP+ANAP koalisyon hükümeti meclise idam cezası ile ilgili bir yasa teklifi sundu. Bu yasa terör, savaş, yakın savaş suçları hariç idamın kaldırılması idi. Yani Apo ve yandaşları hariç bir yasal düzenleme meclise getirildi. Bu yasayı 07 Mayıs 2004 tarih, 4771 sayılı kanun ile Apo’yu da kapsayacak biçimde genişleterek Apo'nun idamını kesin olarak CHP iktidarı kaldırdı(!)

Ey Kılıçdaroğlu sen değil misin 15 Şubat 2004’te “Amerika’nın düşündüğü BOP projesi var ya. Diyarbakır işte bu proje içinde bir yıldız, bir merkez olabilir. Bunu başarmamız lazım.” diyerek kendisini 22 İslam ülkesinin aynen Irak gibi bölünmesi ve Irak’a getirildiği gibi demokrasi getirme projesi olan “BOP(Büyük Ortadoğu Projesi)’nin eş başkanı” ilan eden(!)

Ey CHP, yıl 2009. Terörle baş edemeyip teslim bayrağını çektin. “Kürt Açılımı”nı başlattın. PKK temsilcileri ile Oslo’da görüşmeler yaptın. PKK ile savaşan komutanları Ergenekon, Balyoz yalanları ile içeri attın. 19 Ekim 2009’da Kuzey Irak’tan gelen 34 PKK’lının üzerlerinde PKK üniformaları ile Habur sınır kapısından girişine izin verdin. Kafilenin törenlerle karşılandığı sırada güvenliğini sağladın. Onları Habur’da göstermelik bir mahkemede demedikleri halde “Pişmanız dediler” diye serbest bıraktın(!)

Ey CHP lideri. Önce “PKK ile görüştüğümüzü kanıtlamayan şerefsizdir”, Oslo görüşmelerin ortaya çıkınca “Biz görüşmedik ki, devlet görevlileri görüştü.” demedin mi? Hele terörist başı Apo’ya “Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, aldığı kellelerin hesabını veriyor.” diyerek şehitlerimize kelle demen ayıp olmadı mı?

Ya seçimler öncesi yaptıklarınız. İmralı’ya heyetler gönderip “Aman seçimlerde partimiz zarar görmesin, şu seçimler yapılana kadar ateşkes ilan edelim” deyip “Bak barışı sağladık, artık kimse ölmüyor. Bunlar kan aksın istiyorlar” diye hava atmak neyin nesiydi? Ve meşhur “Akil Adamlar”ınız. Ceplerini parayla doldurup saldınız ortaya. Ne geçti elinize halkı kandırmakla(!) Halkın ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Bayramını kutlamasına izin vermeyip emniyet güçlerinizle ortalığı toz duman ettiniz(!) Ama doğuda PKK bayrakları ve Apo posterleri ile miting yapanlara dokunmadınız(!) PKK’nın doğuda yol kesip trafik kontrolü yapmasına ses çıkarmadınız(!) Orası vatan toprağı değil mi? Devletin gücü oraya yetmiyor mu?

İmralı ile yaptığınız müzakereler sonucunda PKK’nın silah bırakmasına karşılık:  

-       Anayasa’dan “Türk” ve Türklük” kavramının çıkarılması,

-       Türklerle Kürtlerin eşit anayasal vatandaşlar olduğu hususunun Anayasa’ya yazılması,

-       Anayasa’nın ilk üç maddesinin kaldırılması,

-       Yerel yönetimlere özerklik verilmesi,

-      Kürtçenin ikinci bir resmi dil olarak kabul edilmesi,

-      Anadilde eğitim hakkının tanınması tavizlerini siz vermediniz mi? Bu yaptıklarınız bakın ülkeyi bugün ne hale getirdi. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de HDP’yi % 13 oy oranı ile meclise soktunuz.

HADİ ORDAN. Eşeğiniz kaybolsa CHP’den bileceksiniz. HDP bu kadar oy almışsa asıl sorumlu iktidardır. 2000’de bitmeye yüz tutmuş terörü de bugün siz bu hale getirdiniz. HDP=PKK demiyorum. Bu partiye oy verenler beni yanlış anlamasın.

Bakın 2015 seçim sonucuna. AKP % 50'den % 41'e - % 9 düşüş yaşamış. CHP % 26'dan % 25'e - % 1 düşüş yaşamış. MHP % 13'den % 16'ya + %3 artış gerçekleştirmiş. HDP oyları % 7'den % 13'e +% 6 artmış. Size göre AKP’nin % 3 oyu MHP’ye gitti, kabul. Geri kalan % 6 kime gitti? Ha anladım, Diyorsunuz ki AKP’nin % 6 oyu CHP’ye gitti, CHP’den % 6 oy da HDP’ye. Güldürmeyin adamı. HDP’nin oy aldığı bölgeler göz önüne alınırsa seçmenin büyük ölçüde Kürt kökenli olduğu ortada. HDP’ye hem CHP’den hem AKP’den yöneliş oldu. CHP’den gelen oylar HDP’nin barajı aşmasını amaçlayan oylardı. Daha önce AKP’ye oy veren muhafazakâr Kürt seçmenin de artık HDP’ye yöneldiği görüldü.

İstatistiklere göre AKP seçmeninin % 8’i, CHP seçmeninin % 7,4’ü, MHP seçmeninin de % 3,5’i HDP’ye oy vermiş. Özellikle MHP seçmeninin HDP’ye oy vermesi çok önemli. AKP’den kayanların % 60’lık kısmı Erdoğan’ın politikalarına karşı olduğu için oyunu HDP’ye vermiş. HDP’nin yükselişinde CHP’nin genç, sosyal demokrat seçmeninin etkisi olduğu aşikar.

Son olarak birkaç uyarım olacak. Seçim kargaşası içinde anormal yasalar çıkarıldı. Basında pek yer almayan yasalar şunlar: 1. Resmi nikâh olmadan imam nikâhı kıyılabilecek. Bu karar hem çocuk gelinlerin hem de çok eşliliğin önünü açacak. 2. Yeni seçilen milletvekilleri bir gün bile görev yapsa emeklilik hakkına sahip olacaklar. Bunlara gelecek yazılarımda değineceğim. Saygılarımla, hoşça kalın.