“Ne mutlu vatan, millet ve din sevgisiyle dopdolu nesilleri yetiştiren öğretmenlere.”

            “Ya öğrenci ya öğretici ol ya da bunları sevici ol dördüncü olma helak olursun.”
                                                                                                                     Hz. Muhammed

 

 

        Toplumun en bilinçli ve toplumu doğru bilinçlendiren kesimi elbette ki öğretmenlerdir. Aksini iddi etmek için teşebbüse dahi geçmek, öğretmenleri değerlerinden az göstermek çabası beyhude olduğu gibi, tarih boyunca bu çaba içerisinde olanlar değersizleşmişlerdir. Milletlerin yeryüzünde var olma mücadelesinde fikren ve fiziken öğretmenleri hep en ön safta görmüşüzdür. Bunun nedeni ise vatan millet sevgisi ve hürriyete olan bağlılığın öğretmenlerde en üstün hassasiyet olmasıdır.

        Gelinen noktada bazı kesimler adeta öğretmen düşmanı gibi davranmakta, bu da yetmeyip toplumun gözünde öğretmenlerimizi küçümseme çabası içerisine girmektedirler. Ancak hiç kimse unutmasın ki tarih onları da hak ettikleri yere oturtacaktır.

        Unutulmamalıdır ki bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Hazreti Peygamberin dediği gibi öğretmeni sevmeyen onu küçümseyen toplumlar tarih sahnesinde helak olmaya mahkumdur.

      Ulu Önderimizin dediği gibi  “ Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.

 

Zaferlerimizi Taçlandıran İrfan Ordumuzun 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.