Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz gün HaberTire Gazetesi’ne konuşan Somak Köyü Muhtarı Fikret Yılmaz, Tire Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na olan borcundan dolayı aracına haciz konulduğunu söylemiş, yetkilileri göreve çağırmıştı.

Pek çok çevrenin tepkisini çeken olayın ardından ilk açıklama CHP İzmir İl Eski Yöneticisi ve Milletvekili Aday Adayı Yücel  Özen’den geldi.  Çiftçi Malları Koruma sistemiyle ilgili en çok ses çıkaran isimlerden biri olan Özen, muhtarın başına gelen olayı ise “Rezalet” olarak niteledi.

Yücel Özen, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerde bulundu;

“Rezalet. Derhal istifa etmeli… Bir çiftçinin, bir dağ köyü muhtarımızın 197 TL koruma borcu adı altındaki haraç nedeniyle önce hesaplarına e-haciz sonra mallarını taşıdığı araca haciz…

AKP iktidarı, Ülker grubunun borçlarını 5 yıl ödemesiz hale dönüştürerek, yapılandırırken… AKP iktidarı Doğuş grubunun, Acun Ilıcalı’nın borçlarını yapılandırırken… Müteahhite teslim edilen, çiftçi malları koruma başkanlığı, bir çiftçiye, bir köylüye, bir üreticiye sadece 197 TL koruma harcına haciz…

Türk köylüsü, üreten nasırlı eller hiçbir iktidar döneminde bu kadar eziyet yaşamadı…

Başta Tire kaymamakamımızı, Ziraat Odası başkanımızı, Belediye meclisimizi, Tire Ticaret Odası Başkanımızı, müteahhitlikten dönme Çiftçi Malları Koruma Başkanı, Belediye Meclis üyemizi, bildiği işlere yönlendirmesini ve bu görev hala sürecekse bir gerçek çiftçinin görevlendirilmesine çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi