Sürdürdüğü projeler ve üreticiye verdiği değerle adını dünyaya duyuran Tire Süt Kooperatifi, Çiftçim Market’in dördüncü şubesini Narlıdere’de Mithat Paşa Caddesi üzerinde açtı. Açılış törenine Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük başta olmak üzere, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Kiremitçi gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Davetliler kurdele kesiminin ardından Çiftçim Market’i gezerek alışveriş yaptı.

ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ BULUŞTURUYORUZ

Açılış öncesi ilk konuşmayı Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük yaptı. Kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan Eskiyörük, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Burası küçük ama çok anlamlı bir mekandır. Burada üretici ile tüketiciyi buluşturuyoruz. Buradaki amacımız kooperatifçiliği tetiklemek ve ülkemize kooperatifçiliği benimsetmektir.

Burada hem üretici kazanacak hem tüketici kazanacak. Bu işyerinin patronu bir kişi değildir. Bu işyerinin patronu alın teri ile emeği ile geçinmeye çalışan 2 BİN’den fazla emekçidir. Bu işyerinde tüketiciler güvenilir gıda ile buluşacak. Çünkü bu işyerindeki ürünlerin hiçbirinde en ufak bir katkı yada koruyucu madde yok.  Et ürünlerimizin tümü veteriner kontrolünde kesilen sağlıklı hayvanlardan elde ediliyor. Süt ürünlerimiz de güvenilir ham maddeden elde ediliyor. 

Buradan Belediye Başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Her ilçede bir tanzim satış noktası kurarak hem üreticinin hem de tüketicinin mağduriyetlerini ortadan kaldıralım. Bugün üretici para kazanmamaktan yakınıyor. Tüketici ise güvenilir ürün bulamamaktan ve pahalılıktan yakınıyor. Bunun çözümü kooperatifçilikten geçiyor. Bunu ancak üretici ile tüketiciyi buluşturursak başarabiliriz.

Biz bu uygulamayı hayata geçirmek için burada önemli bir adım attık. Hedefimiz İzmir’in her köşesinde birer Tire Süt Kooperatifi Çiftçim Market kurmaktır. Bu önemli bir projedir. Umarım kısa süre içinde tüm ülkeye yayılan bir proje olur. Bu proje aynı zamanda Türk tarımının sorunlarının çözümünde çok önemli bir rol oynayacak. Narlıdere halkına bu mekanı sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü Narlıdere halkımız bu mekana sahip çıkmakla hem üreticiyi destekleyecek hem de güvenilir ürünlerle buluşacaklar”

ZEKERİYA MUTLU: “CANLA BAŞLA DESTEKLİYORUZ”

Eskiyörük’ten sonra kürsüye davet edilen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bu tür kooperatif işletmelerine tam destek verdiklerini dile getirdi. Mutlu konuşmasının devamında;

Bu tür projeler bizim kendi yetiştirdiğimiz ürünleri dış piyasaya bağımlı kalmadan tüketiciyle buluşturan, kendi işimize ve aşımıza sahip çıkan projelerdir. Esnaf ve sanatkarlar olarak bu tür projelere canla başla destek verdiğimizi belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle Narlıdere’de yeni hizmete giren Tire Süt Kooperatifi Çiftçim Market’in hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu projelere hayat veren değerli Kooperatif Başkanımız Mahmut Eskiyörük’ü de tebrik ediyorum” dedi.

ALİ ENGİN: NARLIDERE’YE HAYIRLI OLSUN

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de açılış öncesi konuşma yapanlar arasındaydı. Engin konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Tire Süt Kooperatifi Çiftçim Market’in burada hizmete girmesi hem Narlıdere, hem de İzmir halkımız için çok iyi olacak. Burada tüketicilerimiz üreticinin alın teri akıtarak ürettiği ürünleri aracısız bir şekilde sahip olacak. Bu konuda büyük çaba sarf eden Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’e çok teşekkür ediyorum. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Çiftçim Market’in Narlıdere başta olmak üzere tüm İzmirimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

MUSTAFA ÖZEN: TİRE SÜT BAŞARISINI TÜM KOOPERATİFLERDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Açılış töreninin son konuşmasını İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen yaptı. Tire Süt Kooperatifi’nin elde ettiği başarıyı tüm kooperatiflerde görmek istediğini belirten Mustafa Özen, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün burada çok güzel bir tabloya şahitlik yapıyoruz. Tarımda pazarlama üretim kadar önemlidir. Üretici, ürünü hak ettiği pazar payını bulup hak ettiği değeri görürse üretmeye devam eder. Aksi halde üretim belli bir noktadan sonra durma noktasına gelir. İzmir hayvancılık ve hayvansal ürünler anlamında önemli bir potansiyele sahip. Süt üretimi konusunda Türkiye’nin ikinci ili konumundayız. Buna bağlı olarak sütten elde edilen süt ürünleri üretimi olarak da oldukça büyük bir potansiyele sahibiz. Bütün bunlar İzmir’de üretim noktasında bir sorun olmadığını pazarlama noktasında bu tür kooperatiflerimize destek vermemiz gerektiğini gösteriyor. İnşallah bugün Narlıdere’de açılan bu şubenin ilimizin tüm ilçelerinde faaliyete geçtiği günleri de göreceğiz.

Bugün Tire Süt Kooperatifi’nin göstermiş olduğu başarıyı, tüm kooperatiflerimizin göstermesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni işyerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi