İSTİKLAL MARŞIMIZ VE ANDIMIZ FAŞİZAN BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR.
Son Milli Eğitim Şurasındaki densiz yaklaşımlardan cesaret alan ismini ve çalıştığı kurumu değinmeden bahsedeceğim bir öğretmen İlçemizin güzide okullarından birinin sınıflarında “İstiklal Marşı” ve “Andımızı” faşizan bir yaklaşım olarak nitelendirme cesaretini göstermiştir.
Bu köşeden O, öğretmene birkaç soruda cevap vermek istiyorum. Siz sayın (!) öğretmen, Türk Ceza Kanunun 300/2. Maddesi “İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklinde olmasına rağmen İstiklal Marşımıza “Faşizan bir yaklaşım” deme cesaretini nereden aldınız ? “Andımız”  İlköğretim Okullarında söylenen bir metindir; bu konunun müfredatınızla ne ilgisi var Allah aşkına ? Mevcudu 30 civarında olan bir sınıfta İstiklal Marşına ve Andımıza yaklaşım tarzınız öğrenciler arasında -ki bu öğrencilerin hepsi çocukluk yaşını bitirmiş gençlik dönemlerini yaşayan gençler- bölünme ve tartışmalara hiç mi sebep olmadı ? Şimdi Tüm yetkililer ve Kamuoyu vicdanına soruyorum; Türkiye Cumhuriyetinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarında çalışan kendisi Türk vatandaşı olan ve görevi Türk çocuklarına eğitim öğretim vermek olan bir öğretmen bunu yapar mı ?
O marş ki sadece bir şiir, yada sadece bir marş değildir. Kurtuluş savaşının en hareketli, en umutsuz günlerinde yazılmış, bir milletin geçmişini ve geleceğini dillendirmiş, batının en çirkin yüzü karşısında bütün mazlum milletleri uyarmış, uyandırmış bir şiirdir. Siz sayın (!) öğretmen o beğenmediğiniz sizin deyiminizle faşizan yaklaşımın bir dizesini yazabilir misiniz ? Ha eğer sözünüz şiire değil de onun her törende okutulmasına ise ona da bir cevabımız olacak, millet ve istiklal marşı tanımlarına bir kere daha bakınız. Her özgür milletin bir bayrağı ve bir marşı vardır; biliyorsunuz değil mi ?
Yine bu köşeden yetkililere de birkaç soru sormak istiyorum. Bu öğretmenin bu davranışından haberdar olmamanız mümkün değil, bu konuda başlattığınız idari yada adli bir işlem var mı ? Yoksa sadece kendinizin ikna olmanızı yeterli görmekle her zamanki gibi bu yakışıksız davranış da ört bas mı edilecek ?
Arkadaşlar, yüreğinde bu milletin sevgisini taşıyan körpe beyinlerin, bu milletin mukaddesatına karşı saygısızca yetiştirilmesine, bu milletin gönlü razı değildir. Gereği için lütfen yetkililer bir şeyler yapsın.
Hoşça kalın milli kalın…