Üreticiyi kalkındırırken aynı zamanda tüketiciyi de korumaya yönelik projeleriyle Türkiye’de kooperatifçiliğin örnek modeli haline gelen Tire Süt Kooperatifi, hizmete açtığı Çiftçim Marketlerle hem kooperatiflere destek oluyor hem de tüketiciye sağlıklı gıda sunuyor. 
Bornova’da geçtiğimiz yıl Çiftçim Satış mağazasını açan kooperatif ikinci şubesini Göztepe Mithatpaşa Caddesi’nde açtı. Aynı zamanda başta Karşıyaka olmak üzere diğer semtlerde de şubelerin açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kooperatifçiliğin “Üreticiden Tüketiciye” misyonunu hayata geçirerek “Çiftçim” adıyla satış mağazaları kuran Tire Süt Kooperatifi, geniş ürün deseni olmasına rağmen diğer kooperatiflerin de ürünlerine raflarında yer vererek diğer kooperatiflerin gelişmesine destek oluyor. 

Tire Süt markasıyla piyasaya sunduğu süt, yoğurt, ayran ve peynir çeşitleriyle tüketiciden büyük ilgi gören kooperatif, aynı zamanda Bademli, iğdeli, Gödence gibi kooperatiflerin ürünlerine de reyonlarında yer veriyor. Ayrıca Bursa’da salça üreten kooperatiften, Burdur’da bulgur üreten birliğe kadar tüm üretici kuruluşlarına satış desteği veren Tire Süt Kooperatifi bu anlayışıyla tüketicinin de takdirini kazandı. 

Çiftçim Marketlerde satılan ürünlerin özel önem arz ettiğini belirten Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük “Çiftçim market mekân olarak küçük ancak anlam olarak çok büyük bir mağazadır. Çünkü İzmir’de bir farkındalık yaratarak kooperatif ürünlerinin doğrudan tüketiciyle buluşup marka olması yolunda bir adım attık. Ayrıca Çiftçim marketlerin diğer kuruluşlara göre en önemli özelliği yüzde 100 yerli sermaye olmasıdır. Çiftçim mağazalarının isminden de anlaşılacağı üzere sahipleri gerçek üretici olan Türk köylüsüdür” dedi.

Üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi ve tüketicinin uygun fiyata güvenilir gıda temin edebilmesi için kooperatifleşmenin önemini belirten Eskiyörük; “Tüm halkımızı sağlıklı beslenmek ve üreticiye destek olmak için Çiftçim Marketten alışveriş yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.


ALO SÜT ARTIK İZMİR’DE
Çiftçim Marketin Göztepe şubesinde Alo Süt Projesini de hayata geçirdiklerini ifade eden Eskiyörük, 0850 495 53 33 nolu telefondan arayarak süt siparişi verenlerin kapılarına kadar market fiyatından ulaştırdıklarını söyledi. Proje çerçevesinde şuanda kayıtları aldıklarını dile getiren Eskiyörük, “Tire'de uzun zamandır devam eden projeyi geliştirip Göztepe’de uygulamaya karar verdik. Abonelerimiz hızla artıyor. 1 litre sütü bile kapıya kadar götürüyoruz. Projemiz; bebeği olan anneler ve sağlık sorunları nedeniyle markete çıkamayan kişiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor" dedi. 

Projeyle, sokakta satılan sütlere sağlıklı bir alternatif getirdiklerini dile getiren Eskiyörük, şöyle konuştu:

"Sokak sütü, kontrolsüz olduğu için halk sağlığı açısından risk arz ediyor.  Biz sağlıklı ve kaliteli sütü market fiyatına tüketicinin kapısına kadar ulaştırıyoruz. Kooperatif olarak, ticari bir amaç gütmediğimiz gibi toplumun daha fazla süt tüketmesini sağlıyoruz. Alo Süt servisi ile çocuklarını okula gönderen anneler sabahın erken saatlerinde markete gidip süt almak zorunda kalmıyor. Çocuklar da okula gitmeden önce taze ve sağlıklı süt içiyor."

Editör: Haber Merkezi