Sınırsız enerji kaynağı olan ve insanların artan enerji ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir alternatif olarak görülen güneş enerjisinden daha fazla faydalanmak adına son yıllarda ortaya atılan yeni teknolojiler ve atılımlar büyük ilgi ve rağbet görmekte. Sadece kuruluşlar değil, kişiler de evlerinde bu alternatif enerji kaynağından faydalanmak adına güneş enerjisi üretimi için paneller kurmakta.


TOSBİ İDARİ BİNASININ ENERJİ İHTİYACI VE YOLLARIN IŞIKLANDIRILMASI BU ŞEKİLDE SAĞLANACAK
Güneş ışınlarını yıl boyu oldukça yüksek seviyelerde gören bir bölgede bulunan kentimiz Tire’de bu konuda son yıllarda önemli girişimler ortaya konmakta. Bu çabalar içinde olan kesimlerden biri olan Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ); bu sınırsız, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağından faydalanmak adına ilk aşamada TOSBİ içerisinde ‘güneş paneli tarlası’ kurdu. 


BAYINDIR’DA DA UYGULANMASI İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI KARARI ALINDI
Özel bir firma ile TOSBİ arasında varılan anlaşma sonrası başlatılan ve devam eden güneş paneli tarlası çalışması, şimdiden başka kuruluş, oluşum ve kentlerin dikkatini çekmeye başladı. Bu çalışmaya dikkat yöneltenlerden biri de Bayındır Belediyesi oldu. Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalarına hız veren Bayındır Belediyesi’nin yetkilileri, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Tire TOSBİ bölgesindeki güneş paneli tarlasına gelerek bölgede incelemelerde bulundu. 
Firma ve TOSBİ yetkilileri ile birlikte alanı gezen ve yapılan çalışmaları inceleyip bilgiler aldı. Yapılan geziden ve çalışmaların incelenmesinden etkilenen Bayındır Belediyesi ekibi, Bayındır’da da güneş paneli tarlası projesini hayata geçirmek için fizibilite çalışması başlatılacağını belirtildi.


TOSBİ’DEKİ GÜNEL PANELİ TARLASI PROJESİNİ İZKA’DA DESTEKLİYOR
Tire Organize Sanayi Bölgesi'de 500 kwp elektrik üretimi planlanan proje, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından da destekleniyor. Proje ile öncelikle TOSBİ Bölge Müdürlüğü işletmelerinin ve yol aydınlatmalarının elektrik enerjisi bu sistemden karşılanacak. Yapılan fizibilite çalışmasında sistemin kendini 5 yıl içinde amorti ettiği ifade ediliyor. 

Editör: Haber Merkezi