Ercan ÇELİK

 

Denizli’de, bu yıl 180 firmanın katılımıyla 13’üncüsü düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Denizli’de, 180 firmanın katılımıyla düzenlenen 13’üncü Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarının açılışı EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Fuarda toplam 30 bin metrekare alanda traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları çiftçiyle doğrudan buluşma imkanı buldu. Fuarın açılışına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Cengiz Yıldız, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye genelinde 52 ilden katılım sağlanan fuarda, 180 firma ürünlerini doğrudan vatandaşlarla buluşturma imkanı buluyor. 5 gün sürecek fuara, 160 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

 

TİRELİ ÜRETİCİLER DE ZİYARET ETTİ

Tire Ziraat Odası üyesi 360 çiftçi, Ziraat Odası’nın temin ettiği otobüslerle Denizli’ye gitti. Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu’nun da bizzat katıldığı fuarda, Tireli çiftçiler, tarımdaki yeni teknolojileri görme imkanı buldular.

İbişoğlu, “Tarım teknolojileri hızla yenilenmekte. Bu teknolojileri en iyi ve en yakından takip edebileceğimiz yerler de fuarlardır. Bu yüzden elimizden geldiğince, çiftçilerimizle birlikte tüm fuarları takip etmeye çalışıyoruz. Bu sayede çiftçilerimiz, tarımdaki teknolojileri tanıyor, planlarımını ve üretimlerini ona göre yapıyor.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi