Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için ‘Milli Tarım’ hamlesi başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu kapsamda ortaya konan projelerden biri, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” olacak. Genç nüfusun kırsal kentlere göçünün önünü kesmek, gençleri tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapmaya teşvik etmek amacıyla yurt çapında uygulamaya konan bu önemli desteklemeden Türkiye’de toplamda 25 bin çiftçi faydalanacak. 


GENÇ ÇİFTÇİLERDEN 9’U HAYVANCILIK, 4’Ü BİTKİSEL ÜRÜN DESTEĞİ ALDI
Üzerine kayıtlı herhangi bir malı, hayvanı v.s. olmayan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilere yapılan tamamı hibe şeklindeki desteklemeler, 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecek. 2016 yılı verilerine göre hazırlanan desteklemeler çerçevesinde ilçemizde 9’u hayvancılık, 4’ü bitkisel ürünler olmak üzere toplam 13 genç çiftçiye destekleme yapıldı.


‘ANGUS’ VE ‘SİMENTAL’ CİNSİ 54 DÜVE DAĞITILDI
Tire’deki destekleme alma şansını yakalayan 13 genç çiftçinin 11’inin kadın olması, ilçemizde kadınların tarımsal üretim alanlarında gittikçe daha da aktif rol oynadığını gösterdi. Hayvancılık alanında faaliyet gösterecek olan 9 isme, ‘Angus’, ‘Simental’ gibi ırklardan oluşan kişi başı 6’şar tane düve dağıtıldı. Dağıtılan düvelerin değerinin yaklaşık 30 bin lira civarında olduğu öğrenildi. Tireli çiftçilere dağıtılan toplam düve sayısı 54 oldu.


DESTEKLEME ALAN GENÇ ÇİFTÇİLER BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI
Devletin ilk kez gerçekleştirdiği bu ciddi destekleme hareketi köylü ve çiftçilerden de büyük takdir gördü. Tire’deki hibe desteklemelerinin ‘canlı hayvan desteklemesi’ bölümünün teslim töreni önceki gün Tire Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirildi.  Kaymakam Hasan Tanrıseven’in de katıldığı programda  İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş ve  Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu’da yer aldı. Programa aileleri ile birlikte gelen destekleme alan genç çiftçileri büyük bir mutluluk yaşadıkları gözlemlendi.


“TİRE TARIM VE HAYVANCILIK MERKEZİ OLACAK”
Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, Tire’nin her alanda gelişmesi için sürekli olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:  “Ben Tire’nin kısa sürede tarım ve hayvancılığın merkezi olacağına inanıyorum. Her geçen gün yeni tesislerin açılması da bunun bir göstergesidir. Hak sahibi genç çiftçilerimizin büyük bir bölümünün kadınlardan oluşması beni ayrıca sevindirdi. Bu tarz projeler aynı zamanda istihdama katkı sağladığından hibe kazanan çiftçilerimizin artması için çalışmalara ağırlık vereceğiz.”
İlçe Müdürü Mutlu Tıraş ve Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, bu tür projelere destek vereceklerini söylediler. Tören, genç çiftçilere çekiliş yoluyla hayvanlarının dağıtımı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi