Tire Ticaret Odası, Kardelen Kır Düğün Salonu’nda 800 kişilik iftar yemeği verdi. Bu yıl, 10’ncusu düzenlenen organizasyona, protokol üyeleri, işadamları, siyasi parti ve esnaf temsilcileri, çevre ilçe Ticaret Odası Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Oda Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Genel Sekreter Aydın Taşan, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte konuklarını kapıda karşıladı. Tire Musiki Derneği’ne bağlı müzisyenler, davetlilere iftar boyunca seçme eserlerden oluşan tasavvuf musikisi ve ilahiler dinletti. Dualarla açılan orucun ardından, en eski gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine teşekkür plaketi verildi. Oda Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu,  iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 


“Değerli dostlar Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şu anda Tire’de 81 bin kişi yaşıyor. Tire’de araç sayımız 37 bin. 0-15 yaş arası 15 bin gencimiz var. Bu da Tire nüfusunun yüzde 18’ine tekabül ediyor. Yani Tire inanılmaz genç, inanılmaz dinamik ve inanılmaz enerjik bir şehir. Bu da Tire’nin gelişmekte ve büyümekte olduğunu göstermektedir. Bizler Ticaret erbabları, sanayiciler ve esnaflar olarak neler yapmalıyız ki bu gençlerimizin önünü açalım? Biz Tire Ticaret Odası olarak 2010 yılında ilk defa Tire’de üniversite öğrencilerimize burs vermeye başladık. Bugüne kadar toplam 372 öğrencimize burs verdik. Bu öğrencilerimize toplam ayırdığımız kaynağımız 250 bin lira. Açtığımız 9 adet KOSGEB kursunda 250 gencimizi eğittik. Bunlardan 220 tanesi belge almaya hak kazandı, 68 tane işletme açıldı ve bunların 42’si KOSGEB kredilerinden faydalandı. Geçtiğimiz günlerde yeniden başlayan nefes kredisiyle beraber Tire’ye tam 5 trilyonluk kaynak aktarılmasına vesile olduk. Bunlar, sizlerin bizlere emanet ettiği, güç ve paranın doğru kullanılmasıyla Tire’ye kazandırdıklarımız. Tire’de şu anda 150 tane anonim şirketimiz var. 2 tane kollektif şirketimiz, 34 kooperatif, 466 tane limited şirketimiz, 406 gerçek şahıs ve 3 tane kamu kurumu var. Toplam bin 111 üyeye sahip dev bir aileyiz.” 


Konuşmanın ardından Hüseyin Çapkınoğlu ve Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler tarafından, Tire Ticaret Odası’na kayıtlı olan en eski üyelere plaket ve ilk imzaladıkları kayıt beyannamelerinin bir kopyası verildi. Bu üyeler şu şekilde: Ziraat Bankası Tire Şubesi, İş Bankası, Tire Belediyesi, Tire Linyit, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Vakıflar Bankası Tire Şubesi, Kahrat Sulama Kooperatifi, Tire Süt Kooperatifi, Kurtça Kollektif Şirketi ve Akbank Tire Şubesi.


İftar gecesinde Tire Musiki Derneği üyelerinden oluşan orkestranın tasavvuf ezgileri, misafirleri mest etti.
 

Editör: Haber Merkezi