TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler yerli ve yabancı girişimcinin Tire OSB’ye gösterdiği ilginin artarak devam edeceğini söyledi.





Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), yerli ve yabancı yatırımcının gözdesi oldu. Bölgede 54 olan işletme sayısının yılsonuna kadar en az 80’e ulaşması bekleniyor. Tire OSB’de yeni yatırımların çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, “yerli ve yabancı girişimcinin Tire OSB’ye gösterdiği ilgi artarak devam edecek” dedi. İstihdam, üretim ve sanayi alanında TOSBİ’yi daha da ileriye taşımak istediklerini kaydeden Gürler, “Tamamlanan alt ve üst yapı yatırımlarımızla dikkat çeken sanayi bölgesi haline geldik. Dev firmalar TOSBİ’ye yatırım yapmak için adeta sıraya girdi. Bölgemizdeki birçok firma ise yatırım alanını genişletme kararı aldı” dedi. Bölgeye yeni yatırım yapma kararı alan firmalar ise şöyle sıralandı. Sütaş, Gürsüt, Defne Tarım, Hasan Çetinkaya, İnterfak, MNA Yapı, Nektar, Güven Süt,  Ensmet Elektirk, Tire Kutu, Deker Gıda, Nekar Yedek Parça, Kentsan Ambalaj, Meçsan Makine, Dyna Profil, İzmir Ateş Ticaret, Dalan Yağ, Arma Dış Ticaret ve Bağkök Elektrik İnşaat Sanayi. Tire Süt Kooperatifi, Dinamik Isı ve Yaşınoğlu gibi birçok firma ise TOSBİ’deki yatırımlarını genişletecek.


FARKLI SEKTÖRLER FAALİYET GÖSTERİYOR
TOSBİ genelinde farklı sektörleri bünyelerinde barındırdıklarını anlatan Gürler, “Türkiye’nin en verimli ovalarından birinde bulunan TOSBİ tarımsal ve hayvancılık alanlarında sahip olduğu potansiyel ile hammadde temininde kolaylık ve avantajlar sağlamaktadır. Cam, plastik, seramik ve çelik sanayine hammadde üreten bir bölgenin merkezinde bulunan TOSBİ, bu sektörlere sağlanacak hammaddelerin, mevcut demiryolu yükleme istasyonu ile kolay ve ucuza taşınmasını sağlamaktadır. T.C.D.D.'ye 0 km, Tire ilçesine 4 km, İzmir-Torbalı Otoyolunun Torbalı çıkışına 28 km, Serbest Bölgeye 50 km, havaalanına 55 km ve İzmir limanına 75 km mesafeleriyle ulaşım olanakları mevcuttur. Konteynır taşımacılığına uygun tren yolu hattı Tire Organize Sanayi Bölgesi sınırındadır. TOSBİ içerisine  tren istasyonu yükleme platformu hizmete açılmıştır. Böylece TOSBİ’deki sanayi tesislerine gelecek hammadde ve üretilecek ürünler OSB içerisindeki gümrükleme alanında gümrük işlemleri tamamlanarak, yükleme platformu ile konteynırlara yüklenecek ve yurt içi ve yurt dışındaki noktalara rahatlıkla ulaşabilecektir. Kurulacak tesisinizin içerisine kadar girecek demiryolu hattı yapma imkanı olabilecektir. Alsancak ve diğer limanlara giderek, gümrük ve yükleme işlemi yapmaya gerek kalmayacaktır. Tır parkından ticari alanlara, TCDD yükleme platformundan helikopter pistine kadar katılımcıların rahat ulaşımı için gereken tüm altyapı planlanıp, hayata geçirildi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi