Mayıs ayı ile birlikte tezgahlardaki yerini alan Adana karpuzlarının yerini artık yerli karpuzlar aldı. Tire karpuzu Salı pazarında ve mahalle içlerindeki tezgahlarda yerini aldı.


Yaz denince akla ilk gelen yiyeceklerden birisi olan karpuzun önde gelen üretim merkezlerinden biri olan Küçük Menderes Havzası’nda yılın ilk ürünleri yaklaşık 10 gündür tezgahlarda yerini almaya başladı. 
Mayıs ayının ilk günleri ile birlikte Pazar tezgahlarında boy gösteren Adana karpuzlarının yerine artık Tire ovasının da içinde yer aldığı Küçük Menderes Havzası’nda üretilen karpuzlar almaya başladı. Yerli karpuzun çıkması ve tüketici ile buluşması, ramazan öncesi bu güzel meyvenin fiyatının biraz daha düşmesini sağladı. 

Tire Salı Pazarında yerli karpuz satan pazarcı esnaflarından olan, 10 yıldır pazarda tezgah açan, Bayındır’ın Pınarlı Köyü sakini olan İrfan Çetin (60), Derebaşı köyündeki tarlardan getirdiği yerli karpuzları kilosu 70 kuruştan sattığını belirtti. Satışların istediği oranda olmadığını belirten Çetin, bu durumu havaların son zamanlarda yarattığı kararsızlığa ve bunun insanlar üzerinde yarattığı etkiye bağladı. Çetin, “Tirelilerin daha yerli karpuzun çıktığını tam olarak anlamadı. İleriki günlerde satışlar rayına girer inşallah” dedi.

Editör: Haber Merkezi