Süt sektörünün tüm paydaşlarının bir araya gelerek, sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulacağı 2. Ulusal Süt Zirvesi’nin basın toplantısında, zirvenin sponsorları duyuruldu. 20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında Swissôtel Grand Efes’te gerçekleşecek Ulusal Süt Zirvesi’nin ana sponsorları, Ziraat Bankası, İzmir Ticaret Odası, Unilever Türkiye, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak açıklandı.

 

stargazete.com


Zirvenin destekçileri de Bayer, Bioiyot, Egevet, Gemak, Kromel, Milkomak, Te-Ta, Türk Ekonomi Bankası, Tire Süt Kooperatifi, Tulsan, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan oluşuyor.
Toplantıya katılan Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan toplantıyı düzenleyen tüm paydaşlara ve zirveyi destekleyen tüm sponsorlara teşekkür etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güleç ise Ticaret Odası olarak tarımın ve hayvancılığın her konusuna destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

 


ZİRVEDE ELE ALINAN KONULAR HAYATA GEÇİYOR
Geçtiğimiz seneki Ulusal Süt Zirvesi’nin çok verimli geçtiğini söyleyen İzmir Yoğurtçular ve Sütçüler Odası Başkanı Nurettin Aydın, bu zirvenin sadece akademisyenler veya büyük şirketler yerine tabana eğilerek panayır şeklinde kutlanmasını istediklerini, ileride bunun da olacağını umut ettiklerini dile getirdi.

 


Konuşmasında çiğ süt kalitesi ile ilgili projeye değinen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Raşit Ünsal, yetiştiriciyi salonlara çağırmayacaklarını yanlarına gideceklerini ifade etti. Üretimin kaynağına gidildiği sürece faydalı olacağına inandığını söyleyen Ünsal, “Bu ilk kısmı. İkinci kısmı ise hayvan sağlığından hayvan refahına kadar sütü ilgilendiren bütün aşamalar zirvedeki 4 ayrı komite tarafından anlatılacak” dedi. Ulusal Süt Zirvesi’nde masaya yatırılan konuların hayata geçtiğini de ifade eden Ünsal, “Geçen sene Süt Zirvesi’nde soğutulmuş süte prim uygulanması konuşulmuştu. Şu anda bu Türkiye’de uygulanıyor. Demek ki zirvelerin yararı oluyor” diye konuştu.
İzmir’in süt sektörünün öncüsü olduğunu söyleyen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, üretici yönünden bazı sıkıntılar olduğunu, bununda kooperatiflerle giderileceğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi