Fuar İzmir'de gerçekleşen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na, bölgede tarımda en güçlü ilçelerden biri olan Tire'den de pek çok firma ve kurum katıldı.

Fuarın et ve süt ürünleri bölümünde Tire Süt Kooperatifi ve Ege Sucukları’nın stantları büyük ilgi görürken, tarım makineleri konusunda da oldukça iddialı olan Tire’den fuarda Tosun Tarım, Ak Ziraat, İzmir Ziraat ve Soykan Ziraat gibi firmalar yer aldılar.

TireVizyon olarak İzmir Tarım Fuarı’nı sizler için gezdik ve Tireli firma temsilcilerine fuarı sorduk.

Tosun Tarım İşletme Müdürü Çağatay Duman, fuarın çok güzel geçtiğini belirterek, Agroexpo’nun artık Türkiye’nin en büyük tarım fuarı haline geldiğini belirtti.

İzmir Ziraat Sahibi Sedat Furtına İzmir’de böyle bir fuarın yapılmasının gurur verici olduğunu belirterek, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de fuarlara katıldıklarını fakat en iyisinin İzmir’deki fuar olduğunu söyledi.

Soykan Ziraat sahibi Seyhun Soykan da TireVizyon’a konuştu. Fuarın ve satışların geçen yıla nazaran çok daha iyi olduğunu vurgulayan Soykan, özellikle dışardan çok müşteri geldiğini söyledi.

Stantta bizzat bulunan ve ziyaretçileri ağırlayan Ege Sucukları Sahibi Alper Kasap ise, TireVizyon’a yaptığı açıklamada, fuarda daha çok Tireli firmanın yer alması gerektiğini söyledi.

Tire’nin gururu Tire Süt Kooperatifi standı ise şüphesiz fuarın en ilgi çeken stantlarından biriydi. Tire Süt Kooperatifi’nin fuarda görücüye çıkardığı süt robotu, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi