İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 41. toplantısı Tire Süt Kooperatifi Ev sahipliğinde, Tire Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

 

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile Ekonomik Kalkınma Kurulu Koordinasyon Üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını toplantı yöneticisi İdil Yiğitbaşı yaptı. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir konuşma yaptı.

 

Kocaoğlu konuşmasında Reyhanlı’daki patlamada hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara da şifa dileyerek, terör olaylarının ülkemizde ve dünyada yaşanmamasını diledi.

 

“TİRE’DE ONUNCU SÜT TESİSİ KURULUYOR”

Kocaoğlu daha sonra, “Okul sütü projesi ülkemize örnek oldu. Hükümet Türkiye’deki tüm okullara bu projeyi yayarak, üreticiye destek oldu ve çocukların daha sağlıklı olmaları için süt dağıtımını destekledi. İzmir’de 80 bini aşkın çocuğumuza haftada 2 litrelik süt dağıtımımız sürüyor. Tire’de de süt konusunda yatırımlar sürüyor. Sütaş ve Gürsüt’ün yatırımları ile onuncu süt tesisi kuruluyor” şeklinde konuştu.

 

İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, ‘Küçük Menderes Bölgesi’nde Tarım ve Hayvancılık’ başlıklı sunumunu yaparak, kooperatifin kalkınma modeli hakkında bilgiler verdi.

 

Toplantı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın İEKKK üyeliği görüşüldü ve İEKKK komiteleri çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

Toplantıya katılan heyet daha sonra akşam yemeği için Tire’nin Kaplan Köyü’ne hareket etti.

 

sut-toplanti3

Editör: Haber Merkezi