23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan Foodex 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı tanıtım toplantısı Tire Ticaret Odası’nda yapıldı

 

Ergün ÇELİK

 

Toplantıya, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Belediyesi Meclis Üyesi Ali Taykut, Gazeteci Yazar İsmail Uğural ve Tireli iş adamı Genciz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gencer ile Tire’deki gıda işletmelerinin temsilcileri katıldı.

 

 

POTANSİYELİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan gazeteci Yazar İsmail Uğural, İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin büyük bir tarım potansiyeli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Bölgede büyük bir tarım ve gıda potansiyeli var. Bunlar bir türlü derli toplu ve markalaşmış şekilde sergilenemiyor.  Bunu başaramıyoruz. Türkiye’de ve yurt dışında pek çok tarım ve gıda fuarına katılıyorum. Yurt dışı ile Türkiye’de yapılanlar arasında çok fark var. Biz tarım ve gıda sektöründe ihtisas fuarlarına yönelmeliyiz daha çok.  İzmir’de bir gıda fuarının düzenlenmesine ihtiyaç var. Foodex Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarı iyi düşünülmüş bir proje. İzmir’in ulusal ve uluslararası arenada gıda ve tarımda marka olma zamanı çoktan geldi. İzmir sahip olduğu bu potansiyeli fırsata dönüştürmeli” dedi.

 

 

ÜÇ KITAYI BİRLEŞTİREN KENTTE GIDA FUARI

Daha sonra konuşan Tireli İş adamı Genciz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gencer fuarın tanıtımını yaptı. Gencer, “Yaklaşık 4 yıldır gerek yurt içi gerekse yurt dışı gıda fuarlarına katılarak Foodex üzerine çalışmalar yaptık. Nitelikli profesyoneller ile gıda işletmelerinin buluşabileceği, yeni pazarlara ulaşılabileceği, katılımcılara ve ziyaretçilere çok yönlü iş fırsatları sunacak Foodex 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, Türkiye fuarcılık tarihine adını altın harflerle yazdıran ve üç kıtayı buluşturan bir kentte gerçekleşecek. Gıda bütün dünyada yeni yüzyılın temel sektörü olarak kabul ediliyor. Türkiye sahip olduğu gıda potansiyeli ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasında ancak daha çok katma değer ve daha çok ihracat gerekiyor” dedi.

 

 

İZMİR YÜRÜYEN BİR ŞEHİR

Toplantının ev sahipliğini yapan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “İzmir yürüyen bir şehir. İstanbul gibi koşan bir şehir değil. İzmir’de yapılan fuarlara oda olarak katılmaya çalıştık. Tire Ticaret Odası olarak Tireli iş adamı arkadaşımıza seve seve destek oluruz. Temennim başarılı olunması. İzmir’de bir gıda fuarı yapılıyor olması büyük bir avantaj. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

 

İZMİR’DE YOLCU UÇAĞINDAN ÇOK KARGO UÇAĞI HAVALANMALI

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Hayal kurmadan insanlar yaşayamaz. Benim en büyük hayalim, İzmir’de yolcu uçaklarından fazla kargo uçaklarının havalimanlarından havalanması. Böylesine gelişmiş ve potansiyelini değerlendirebilmiş bir kent hayal ediyorum. Burada iş gücü ve üretim var ancak talep yaratamıyoruz. Bu fuarda talep yaratabilme konusunda sonuç alınacağına inanıyorum. Tire Süt Kooperatifi olarak bu fuarın içinde yer alır ve her türlü desteği de sağlarız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi