ÇAMLIK Genç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı Kadir ZÜNBÜL;Derneklerinin hibe ve kredi veren bütün kurumlara proje hazırlama eğitimi vererek işsizlere yeni bir iş ve istihdam kapısı açtığını bildirdi.Öncelike Gençlerimizin projelerini bizimle paylaşması halinde kendilerine gerekli desteği vereceğimizi,birlikte başarılara imza atacağımızı belirtmek istiyorum.


ZÜNBÜL, yaptığı yazılı açıklamada, hibe fonlarından faydalanarak Çamlık Köyümüze ve  Selçuk İlçemize,  yeni projeler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Birçok danışmanlık firmasının uçuk fiyatlarla proje yazdığını, tplnatılarımıza,eğitimlerimize katılanların kimseye ihtiyaç duymadan kendi projelerini başarılı şekilde yazarak hibe ve kredi fonlarından yararlanabileceğini dile getiren  ;

Çamlık Genç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı  ZÜNBÜL;
İzmir AB fonlarından faydalanan şehirler arasında  bulunurken en büyük AB fonu alan şehir Konya'dır. Konya gibi birçok şehirde odalar ve sivil toplum kuruluşları ortak çalışmalar yaparken İzmir 'de  kurumlar arası bilgilendirmeler bile çok zayıf kalmaktadır. 2007-2015 yılları arasında Türkiye'ye 4 milyar avroyu aşan bir fon büyüklüğünün sağlanması beklenmektedir.

Başkan Kadir ZÜNBÜL ;Dağıtılan hibelerden pay alma yarışında, 16,3 milyon avro ile Konya ili birinci sırayı alırken, Van 16,2 milyon avro ile ikinci sırada yer alıyor. Konya'nın birinci sıraya yerleşmesinde, 'Bölgesel Kalkınma Hibe Programı' kapsamındaki 13 ile yönelik yaklaşık 90 milyon avro tutarındaki hibenin 15,5 milyon avroluk kısmını alması etkili olmuştur. Derneğimiz, hibe ve kredi veren bütün kurumlara proje hazırlama eğitimi vererek işsizlere yeni bir iş ve istihdam kapısını açmak dernekçe hedeflerimiz arasındadır dedi.

Çamlık Köyümüzde zeytin,zeytin yağı,incir vb.ürünlerimizin tanıtımını ve pazarını oluşturmak için yakın zamanda bir takım etkinliklerle sesimizi duyuracağız.Çamlık hakkettiği değere noktaya gelecektir. ÇGG Kültür Derneği Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla ve üyelerimizle istişarelerimiz her geçen gün daha verimli ve aktif geçmektedir.
Başkan ZÜNBÜL “Çamlık Köyü, Selçuk ile Kuşadası arasında bir köprü konumunda. Muhteşem doğası ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan köyümüzün tanıtımı için çaba sarf ediyoruz. Köyümüze ait zeytin,zeytinyağı ve incirimizle, ülke tanıtımında ve uluslararası tanıtımda yer almak için canla başla çalışacağız” dedi.

 Başkan Zünbül; Çamlık 'da  bulunan Buharlı Lokomotif Açık Hava Müzesi'nde Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 buharlı lokomotifin sergilendiğini, bunların arasında dünyada sadece 2 tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotifin de yer aldığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Selçuk Çamlık ziyaretinde kullandığı beyaz trenin de müzede yer aldığını belirtirken köye her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiğini dile getirdi. İleri ki günler de her yıl belli bir gün de ''Çamlık Tren GÜnleri'' etkinliği düzenlemeyi düşündüklerini açıklayan ZÜNBÜL, Çamlık köyümüz de Türkiye'nin değişik illerinden ve Avrupa dan demiryolcuları davet edip, ev sahipliği yapmak dernekçe  konuklarımızı ağırlamak istiyoruz  dedi.  

Editör: Haber Merkezi