Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan; Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla gerçekleştirilen “Kiraz Yüzünü Güneş’e Dönüyor” isimli İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hibesi sağlanmış olan proje kapsamında Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim alındı. 

Ercan ÇELİK



Eğitimlerin ilk adımı Almanya’da gerçekleşti ve Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 12 öğretmen Berlin’de yenilenebilir enerji ile ilgili olarak kurum ve tesislerde incelemelerde bulunup uygulamaları yerinde görmüşlerdir. Sonrasında ise öğretmenlerimiz Yenilenebilir Enerji için istihdam sağlamak adına bir kurs düzenlemişlerdir.

Eğitimlerin ikinci adımında ise Tire Organize Sanayi Bölgesinde kurulumu tamamlanmış olan güneş tarlasında teknik incelemelerde bulunuldu. Tire Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen teknik incelemeye Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğretmenler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Projenin yürütülmesinden sorumlu koordinatör öğretmenler Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Teknolojileri öğretmeni Murat TAŞBAŞI ve aynı zamanda Tireli olan Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Melih KARAHAN bölgemizdeki yatırımların artırılması yenilenebilir enerji alanında ara eleman istihdamının geliştirilmesi amacıyla bu projeyi hazırladıklarını belirterek İzmir Kalkınma Ajansı ve diğer hibe programlarına da proje yazarak bölge insanımıza hizmet etmeyi amaçladıklarını belirttiler.  

Editör: Haber Merkezi