Tire’nin yeni Milli Eğitim Müdürü olarak göreve atanan Mehmet Erkut, görevi Mehmet Ali Ölçer’den devir alarak resmen başladı. 





Tire Milli Eğitim Müdürlüğü makamında 10 yıldır bulunup görev yapan Mehmet Ali Ölçer’in yerine atanan Mehmet Erkut, görevine resmen başladı. Yaklaşık 4 ay kadar önce Kiraz Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü yaparken Tire İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ne atanan Erkut, geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile Tire’deki yaklaşık 16 bin civarında öğrenci ve bin civarında öğretmen ve memurdan sorumlu kişi olarak görevine başladı.

Gazetemize kısa bir açıklama yapan Erkut, “Bugün itibarıyla başladığım bu görevin başta Tire’deki öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabbim sonradan utanacağımız kararlar almamıza müsaade etmez inşaalah.” şeklinde konuştu.

ERKUT’UN KISA ÖZGEÇMİŞİ ŞÖYLE
1966 Ödemiş doğumlu olan Mehmet Erkut, ilkokulu Ödemiş’in Dereuzunyer köyünde, liseyi  Ödemiş İmam Hatip Lisesi’nde bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünde tamamladı. 1991 yılında Afyon Dinar Haydarlı lisesinde Biyoloji Öğretmeni olarak göreve başladı. 1994 yılında Çorum Kargı Hacıhamza Şehit Nuri Yıldız Lisesine atandı. 1996 yılında aynı okulda müdür yardımcılığına getirildi. 2004 yılında İzmir Aliağa METEM´e öğretmen olarak tayin istedi. 2005 yılında İzmir Kiraz Çok Programlı Lisesine Müdür olarak atandıktan sonra 2010 yılında rotasyon kapsamında Ödemiş Prof. Dr. Muzaffer Kula Lisesine müdür oldu. 2012 yılında kısmi rotasyon iptalleriyle tekrar Kiraz Çok Programlı Lisesine Müdür olarak atandı. 2013 yılı Aralık atamaları ile Tire İmam Hatip Lisesi’ne atanan ve birkaç gün önce de Tire Milli Eğitim Müdürü olan Erkut, evli ve üç çocuk sahibi.

Editör: Haber Merkezi