Ahmet TALİMCİLER kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Spor sosyolojisi üzerine çalışmalar yapan ilk akademisyen olduğunu, ulusal bir gazetede spor yazarlığı yaptığını, TRT Kent Radyo’da spor söyleşisi üzerine bir program yaptığını belirtti. 
   Türkiye’de 100 yıllık spor tarihinden şiddet ve fanatizm üzerine örnekler verdi. 
   Dünyada da şiddet ve fanatizmin var olduğunu ve yükseldiğini hatta bizimle kıyaslandığında oranın daha yüksek olduğunu belirtti . 
   Spor denilince herkesin aklına sadece futbol geldiğini, spor yapmaktan çok izleyicilikle sınırlı kaldığını; bunun başta obezite olmak üzere birçok soruna yol açacağını belirtti. 
   Sporcularımızın ve sporcularımızı yetiştiren okulların spor algısının sorgulanması ve bu doğrultuda sporun gerçek anlamına dönük fair play (dürüst oyun) ilkelerini içeren uygulamaların hayata sokulması için kararlı yaptırımlar uygulanmasını önemle arz etti. 
   Sporcu yetiştirmede üniversitelerin Milli Eğitim Bakanlığının ve belediyelerin eş güdümlü çalışması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını bitirdi. 
Konuşmasının ardından Okul Müdür Kemal Akıl tarafından kendisine plaket verilen spor sosyologu Tire'ye tekrar gelmek istediğini ve çok memnun kaldığını belirterek ayrıldı.



Editör: Haber Merkezi