Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Kaymakamlığı himayesinde yürütülen vatandaşlarımıza “İstihdam alanında yeni fırsatlar oluşturma” projesi kapsamında faaliyete geçen Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Peynir Üretim Tesisinde kurslarını tamamlayan 30 kursiyerin sertifikalarını takdim etti. 
 

KAYMAKAM TANRISEVEN ”SÜT VE SÜT ÜRÜNLERi ÜZERİNE UZMANLAŞALIM”
Sertifika töreninde konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: “İstihdam birinci önceliğimiz. Sezon başında şöyle bir çağrı yapmıştık; insanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretelim, bu konuda önemli bir mesafe kat edildiğini görüyoruz. Bunun için bu alanda verilecek kurslar sertifikalar çok önemli, az önce vatandaşlarla gerçekleştirdiğim toplantıda birçok vatandaş iş istiyor, vatandaş ‘Ne iş yaparsın?’ sorusuna ise ‘Ne iş olursa yaparım’ yanıtını veriyor. Bu demek oluyor ki vatandaşımızın elinde bir meslek yok. Burada açılan kurslar hem meslek sahibi yapıyor hem de iş sahibi yapıyor. Her zaman söylediğim gibi Tire’miz sütün başkenti süt ve süt ürünleri üzerine uzmanlaşmamız lazım. Uzmanlarımız da yeni modern tekniklerle üretim yapacak donanıma kavuşmaları gerekiyor, gerçekleştirilen bu kurslar artık atadan babadan kalma usullerle değil yeni modern tekniklerle üretim yapmayı sağlıyor.” 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu da Büyükşehir olarak istihdam yaratan projelere destek verdiklerini belirtti.
Eğitimler, Tire Kaymakamlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tire Süt Kooperatifi iş birliği ile gerçekleştiriliyor. Kursu tamamlayan kursiyerler memnuniyetlerini dile getirerek hazırlamış oldukları projeler ile KOSGEB desteği alarak hem iş kurma imkanı elde ettiklerini hem de işveren konumunda istihdam sağlayacaklarını ifade ettiler.
 

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN TAM NOT
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Peynir Üretim Tesisi üretim atölyelerini gezen Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyeleri, Gıda Mühendisleri ve bölüm öğretmenlerinden tesis de üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Tesislerde eğitim gören Tireli vatandaşlar gıda endüstrisinde çalışarak iş sahibi olacak.
    Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Erol Koyuncu, İŞKUR Torbalı Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcı Cemil Altun, daire amirleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Aksoy ve kalabalık bir vatandaş topluluğu Katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi