Ocak ayında sonuçları açıklanan bu sezonun ilk TEOG (Temel Eğitimde Ortaöğrenime Geçiş) Sınavının sonuçlarına göre, İzmir’deki tüm ilçelerin başarı sıralaması belli oldu. İlçeler tek tek başarı ortalamasına göre sıralandığında; en başarılı ilçe “64.29” genel puan ortalaması ile Balçova olurken, Türkiye birincileri arasında ye alan Elçin Şan’ın memleketi Kiraz “49.16” ile son sırada yer aldı. İki tane tüm soruları doğru bilen, Türkiye 1.’si çıkaran, ilçemiz Tire ise 30 ilçenin yer aldığı sıralamada, “54.98” puan ortalaması ile 19. sırada bulundu.

TİRE’NİN İLÇE PUANI ORTALAMASI; “54.98”
Sıralamada genelde üst sıralarda ekonomik refah seviyesinin yüksek olduğu ve İzmir il merkezinde yer alan; Balçova, Karşıyaka, Güzelbahçe gibi ilçelerin yer alması dikkat çekti. Tire, kendisi ile aynı bölgede, yani Küçük Menderes Havzası’nda, yer alan ilçelerin birçoğunu; Torbalı, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, Kiraz geride bıraktı. Sadece Selçuk ilçesi Tire’yi geçti.

EN YÜKSEK ORTALAMA ‘DİN’, EN DÜŞÜK İSE ‘MATEMATİK’ DERSİNDE ALINMIŞ
Ortaya konan sonuçlardaki dikkat çekici bir istatistiki bilgi ise Tire’de dahil İzmir’in tüm ilçelerinde, elde edilen ortalama puanlara göre; en yüksek puan ortalaması ‘Din Kültürü’ dersi sınav oturumunda elde edilmiş, en düşük ise ‘Matematik’ dersi sınav oturumunda elde edilmiş.

Editör: Haber Merkezi