İlçemizde yer alan okul servislerinin sürücüleri; emniyet, jandarma, zabıta trafik birimlerinin ortak çalışması ile eğitim seminerine alındı.


Serkan ÇİÇEK


Tire Kaymakamlığı’nın emir ve gözetiminde dün Tire Kız Meslek Lisesi konferans salonunda, ilçede hizmet vermekte olan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri verildi. İlçe Jandarma Konutanlığı trafik tim komutanlarından Bş.Çvş. Mustafa Avara, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri komiser yardımcısı Bekir Taşdemir, Ödemiş Bölge Trafik Amiri komiser yardımcısı Erkan Cundar, Tire Belediyesi trafik zabıtası Fatih Eken, İlçe Emniyeti Trafik Büro memuru Erdal Açıkgöz’ün sunum yapmak üzere görev aldığı eğitim seminerinde okullara öğrenci servisi yapan minibüslerin sürücüleri dinleyici olarak yer aldı.

Servis sürücülerinin trafik kurallarını hepsine tam olarak riayet etmesi ve özellikle okul servislerinde sigara içmemeleri, olumsuz davranış sergilememeleri bu ve benzeri şekillerde kötü örnek olmamaları konusunda Komiser Bekir Taşdemir tarafından uyarıldı. Taşdemir, olası her türlü aksilik durumu için gerekli araç gereç ile yangın söndürme tüplerinin araçlarda olması gerektiğinin de altını çizdi.

Astsubay Başçavuş Avara ise servis sürücülerinin can taşıdıklarını, onların güvenliğini tehlikeye atmamak için araç bakımlarını tam olarak yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Araçların aydınlatma lambalarının iyi çalışması, açılan pencerelerin tel kafeslerle kapatılması ve kapıların otomatik manevra ile çalışması gerektiğine vurgu yapan Avara, sürücülerin emniyet kemeri kullanımı ve gerekli belge ve izinlerin tam olarak yer alması hususlarına da vurgu yaptı. Okul servisi sürücülerine yönelik yapılan eğitim seminerleri 2 gün boyunca sürdü.

Editör: Haber Merkezi