İstanbul Robert Koleji’nden gelen son sınıf öğrencileri Tire’nin Eğridere köyündeki çocuklara; resim, müzik, spor, dans ve tiyatro üzerine kurs veriyor.


İstanbul’da eğitim yapan Robert Koleji (Lisesi) tarafından 2006 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 21. Maddesinin (ğ) bendi çerçevesinde, başlatılan ‘Topluma Hizmet Programı’ çerçevesinde yıllardır devam ettirdiği okul eğitimin bir parçası olan projelerinden birini de Tire’de gerçekleştirmekte.

KÖLELİ GENÇLER KÖYLÜ ÖĞRENCİLERE 5 GÜN KURS VERECEK 
Tire’yi seçen okul yönetimi, ilçemizin güzel köylerinden biri olan Eğridere Mahallesindeki köy okulunda, köydeki çocuklara yönelik olarak farklı alanlarda kurs başlatan Robert Koleji öğrencileri, 5 gün sürecek olan kurs çerçevesinde; resim, müzik, tiyatro, dans ve spor üzerine eğitimler verecek. Okulun son sınıfına geçen 18 öğrenci ve onların başındaki 2 öğretmenden oluşan grup, bir hafta kalacakları Tire’de öğretmenevinde konaklayacak ve her gün sabah saatlerinde Eğridere köyüne gidip 09:00 ile 15:00 saatleri arasında bu çalışmalarını yerine getirecek. Konuk lise öğrencilerinin oluşturduğu farklı gruplar, köyde bulunan yaklaşık 35 öğrenciye kendi alanında eğitim vermekte. 22 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 5 gün sürecek olan ‘Topluma Hizmet Programı’ eğitimler 26 Haziran Cuma günü sona erecek.

KOLEJ TARAFINDAN 2006 YILINDAN BU YANA UYGULANAN BİR PROGRAM
İstanbul Robert Koleji, ‘Topluma Hizmet Programı Ofisi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda; “Topluma Hizmet Programı (THP), toplumumuza ve çevremize çeşitli açılardan katkı sunmak amacıyla öğrencilerimiz tarafından düzenlenen, bir danışmanın gözetiminde yürütülen projelerdir. Her öğrenci diplomaya hak kazanabilmek için okuldaki yılları içinde topluma hizmet projesi yapma zorunluluğundadır. THP gönüllü toplum hizmeti değil, okuldaki eğitimin bir parçasıdır. Öğrencilerin akademik programlarındaki kazanımlarına paralel kazanımlar içermektedir.

Bu çerçevede Robert Kolej öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ilkelerine uygun okullar ve sivil toplum kuruluşları ile iletişime geçmekte, kapasiteleri doğrultusunda işbirliği kurdukları kurumlar ve grupların ihtiyaçları konusunda akademik, sanat, spor ve genel kültür konularında atölyeler ve grup çalışmaları düzenlemektedirler. Bu projelerde birlikte çalışılan öğrencilerin hayata, birbirlerine ve geleceğe karşı önyargısız ve bilinçle bakan bireyler olmalarını ve içlerindeki potansiyeli açığa çıkarmalarını sağlamaktır.” denildi.

Editör: Haber Merkezi