Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi ile Dört Eylül Ortaokulu arasında başlatılan “Öğrenelim-Öğretelim” projesi sona erdi. Projeden toplamda 24 öğrenci faydalandı.

Ergün ÇELİK

Eğitim hayatına başladığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle Tire’ye ilkleri yaşatan Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, bir projeyi daha başarıyla tamamladı.  Sene başında İlçe Merkezi’nde bulunan Dört Eylül Ortaokulu ile başlatılan ”Öğrenelim-Öğretelim” projesinde, Fen Lisesi Öğrencileri, ekonomik durumu elverişli olmayan ihtiyaç sahibi öğrencilere farklı derslerde eğitim verdi. Her üç ortaokul öğrencisi ile 1 lise öğrencisi ilgilenirken, küçüklere soru çözme teknikleri, anlaşılmayan konularda yardımcı olma ve aile içi iletişim gibi önemli konularda bilgiler aktarıldı.  

Ortaokul öğrencileri, iki okul arasında yapılan projenin meyvelerini çok geçmeden topladı. Dershaneye gitmeye gerek kalmadan liseli ağabey ve ablalarından edindikleri bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sıklaştıran öğrenciler TEOG sınavında da önemli ölçüde başarı elde ettiler.

Projenin sona ermesinin ardından Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi’nde sertifika töreni düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen törene, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Ekici, Dört Eylül Ortaokulu Müdürü Mustafa Can, Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Her iki Okul da projeye katılan öğrencilere karşılıklı olarak sertifika verdi.

Dört Eylül Ortaokulu Müdürü Mustafa Can, yaptığı konuşmada Fen Lisesi öğrenci ve idarecilerine teşekkür etti. Can açıklamalarında; Bu etkinlik her iki okulun  öğrencileri açısından çok faydalı oldu. Bu projeyle birlikte aynı zamanda öğrencilerimizin moral ve motivasyonu yükseldi. Eğitim süresi boyunca özverili çalışmalarıyla öğrencilerimize yardımcı olan Fen Lisesi öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.


ORTAOKULLARDA MATEMATİK KULÜBÜ AÇILMALI

Öğrenelim-Öğretelim projesinin çok verimli geçtiğini belirten Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan; “ Dört Eylül Ortaokulu ile çok iyi bir iş çıkardık” dedi. İlçede eğitim öğretim seviyesinin yükselmesi için çeşitli tavsiyelerde bulunan Soyaslan; “ Ortaokullarda mutlaka Matematik Kulüpleri açılmalı. Orta son sınıf öğrencileri Tubitak’ın Ulusal Matematik Olimpiyat Sınavlarına katılmalılar. Bu sayede ilçemizin eğitim ve öğretim seviyesine önemli katkıda bulunmuş oluruz” dedi. Soyaslan, projeye katılan öğrencileri tek tek kutlarken emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi