Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle dün Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen ve onlara “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans veren Tire Müftüsü Salih Sağlam, gençlere ‘Yaşlanmadan gençliğinizin değerini bilin’ diyerek nasihat etti.


13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle önceki gün gece başlayan bir haftalık etkinlik programı maratonu, dün Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde Tire Müftüsü Salih Sağlam’ın lise öğrencilerine konferans vermesi ile sürdü.

Lisenin gösteri ve konferans salonunu dolduran yaklaşık 250 civarında lise öğrencisine “Cami ve Gençlik Konulu” konferans veren, Müslümanların ibadethaneleri olan camilerde gençlerin daha çok yer alması, kendi değerlerine ve inançlarına daha bağlı olmaları noktasında etkili bir konuşma yapan Müftü Sağlam, gençliğin büyük bir nimet olduğunu bu nimet elden gitmeden onu alemlerin yaratıcısı Allah yolunda en iyi şekilde, insanlığı, topluma ve ülkemize en faydalı şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. 


Müftü Sağlam’ın konuşması öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan aynı konulu video sunumu gençlere izlettirildi. Programın sonunda ise Müftü Sağlam salondaki gençlere karanfil dağıttı.

Editör: Haber Merkezi