Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi'nden geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin bir öğretmeni dövdüğü iddiası üzerine basın açıklaması yapan Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası İzmir Bölge Başkanı Resül Kara, bu çirkin olayı ve bu olayı örtbas etmeye çalışanları kınadıklarını belirtti. 

 

 

Ercan ÇELİK / HaberTire

 

 

Resül Kara'nın yaptığı açıklama şu şekilde;

Öğretmen vatanı öğretir, millet olmayı öğretir, yaşamayı, yaşatmayı öğretir, sevgiyi hoşgörüyü öğretir, elbette daha bir çok şey öğretir ancak en önemlisi öğretmen tüm bunları öğrettiği için bizim nezdimizde Vatan kadar değerlidir. Son zamanlarda vatan mefkuresini milletin gözünde silikleştirmeye, değersizleştirmeye çalışan zihniyet öğretmene yapılan saldırıları da görmezlikten gelmekte öğretmeni sindirmek, susturmak istemektedir. 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü İlçemiz Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesinde Mesleğinde nerdeyse duayen diyebileceğimiz, uzun zamandır öğretmenlik mesleği içerisinde yoğrulmuş bir öğretmenimiz öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözleri önünde şiddete maruz kalıyor ve okul idaresi bu olaya seyirci kalmakla birlikte yaptığımız araştırmalar sonucu hiçbir üst kurumu haberdar etmeyerek olayı örtmeye çalışıyor. Öğretmen arkadaşımıza karşı gerçekleştirilen bu münferit saldırıyı yapan öğrenciyi kınarken bu tür olayları örterek daha büyük olayların gerçekleşmesine zemin hazırlayan okul idaresini de boş geçecek değiliz; onların şahsını da kınıyoruz.

 

 

İŞLEM YAPMANIZ İÇİN OLAYIN İLLA YARALAMA VE ÖLÜMLE Mİ SONUÇLANMASI GEREKİYOR?

Konu ile ilgili işlem yapmak için okul idaresinin şiddete maruz kalan öğretmen arkadaştan dilekçe ile müracaat beklemesi gerçekten insana “Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?” sorusunu sorduruyor. İllaki idari veya adli işlem yapılması için bu tür olayların yaralanma veya ölümle mi sonuçlanması gerekiyor? Sizler Milli Eğitim Camiası olarak öğretmeninizin okullarda can güvenliğini sağlamayacaksanız haber verin, bizler vatandaş olarak öğretmenlerimizi her türlü koruruz.

 

 

BİR ÖĞRETMEN YA DA BİR İDARECİ ÖĞRENCİYİ AZARLADI DİYE KIYAMETİ KOPARTAN MİLLİ EĞİTİM VE KAYMAKAMLIK NEREDE?

Geçmişte örneklerini çokça yaşadığımız bir olaydır, bir öğretmen bir öğrencisine tokat vurdu, azarladı diye kaymakamlık da dahil tüm Milli Eğitim İdareleri ayağa kalkmıştır. Şimdi olay tam tersine dönmüştür. Artık okullarda öğretmenler öğrencilerce şiddete maruz kalmaktadır. Öğrenci öğretmeni tarafından kulağı çekildi diye hassasiyet gösteren idare öğretmen öğrencisi tarafından şiddete maruz kalınca niçin aynı hassasıyeti göstermek yerine olayın üzerine sünger çekmek istemektedir. Yoksa bizim için vatan mefkuresi kadar önemli olan öğretmenlerimizin sizin yanınızda hiç mi değeri yok.

 

 

DOKTORA HİZMETTE ÇEKİLME HAKKI TANIYAN DEVLET ÖĞRETMEN İÇİN NEDEN SUS PUS?

Şiddete maruz kaldığında, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradığında doktorlara hizmetten çekilme hakkı tanıyan aynı devlet öğretmeni saldırıya uğradığında neden olayı örtmeye çalışıyor? Öğretmenini bu kadar değersizleştirmeye çalışan kokuşmuş zihniyetlere yazıklar olsun.

 

 

TÜM RESMİ KURUM VE KURULUŞLARI, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI VE SİYASET CAMİASINI OLAYA KINAMAYA ÇAĞIRIYORUM.

Bu olay münferit de olsa üzerine gidilmediği, üstü örtüldüğü sürece daha büyük olaylara gebedir. O yüzden bütün kurum kuruluş, STK ve Siyaset çevresini bu olayı kınayarak gereğinin yapılması için idari makamlara gerekli müracaatlarda bulunmaya çağırıyorum.

Editör: Haber Merkezi