Puanlamaya takılarak görevden alınan okul müdürleri, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldılar.

 

Ercan ÇELİK

 

Eğitim Sen Tire Temsilciliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz dönem yapılan düzenlemeyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün puanlamasından geçemeyen okul müdürleri, görevden alınmış ve yerlerine yeni müdürler atanmıştı.

Eğitim Sen Tire Temsilciliğinden yazılı olarak yapılan basın açıklamasında, görevden alınan bazı müdürlerin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ağustos 2014 tarihindeki değerlendirme sonucunda;

  Hukuksuz şekilde, hiçbir liyakata  dayanmayan, sadece kendi yandaşlarını kayırmak ve kadrolaşmak için dört yılını doldurmuş okul  müdürleri ,bilimsel,nesnel olmayan bir değerlendirme sonucunda 70 ‘in altıda puan alanların  görevlerine son verilmişti.

    Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin puanlarının yüzde  altmışlık kısmını veren ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe şube müdürü okul yöneticilerine puan verirken kendileri bulundukları kuruma yeni atanmışlardı. Bu yöneticiler vicdanları sızlamadan  okul yöneticilerini değerlendirmişlerdir. Ne acıdır ki kendilerinden olmayan  başta Eğitim Senli okul yöneticilerine  çok düşük not vererek kadrolaşmaya ve  emir kulu olmaya ne kadar layık olduklarını amirlerine göstermişlerdir.

    Ama, Eğitim Senli okul yöneticileri bu haksız ve hukuksuzluğun karşısında mücadele ederek sendikalarının öncülüğünde açtıkları yürütmeyi durdurma davalarını bir bir kazanmaya başlamışlardır.

   İlçemiz Tire de Öğretmen Melahat Aksoy İlk ve Orta okul Müdürü ile Tire Akşam Sanat Okulu ve Öğretmen Evi Müdürümüz ( Öğretmenevi Müdürünün  bütün notlarını İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü vermiştir.) açtıkları davalarda sonucunda ( İzmir 1. Daire) haklarında yürütmeyi durdurma kararları verilerek yapılan değerlendirmelerin ne kadar hukuksuz olduğunu bir kez daha kanıtlamışlardır.

   Başta davalarını kazanan eğitim yöneticilerimizi ve sendikamız Eğitim Seni verdikleri mücadeleden dolayı kutlarken bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz. Hukuksuzluğa, kayırmaya, kadrolaşmaya ve gericiliğe asla geçit vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.”

Editör: Haber Merkezi