Tire Özel Bilgi Koleji eğitimde ailenin önemi konulu seminer düzenlendi. Seminer, Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Orhan Keskin tarafından verildi.

Ergün ÇELİK

  Tire Özel Bilgi Koleji konferans salonunda, velilerin yoğun katılımı ile yapılan seminer oldukça verimli geçti. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı ailelerle buluşan Keskin, gündüz de Bilgi Koleji Ortaokul öğrencilerine Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Motivasyon konulu bir program sundu.

Öğrencilere yönelik verimli ders çalışma teknikleri ve motivasyon seminerinde Orhan Keskin, dikkat dağınıklığı hakkında bilgi verdi. “Kendinizi yorgun hissetseniz bile, başarı sizden kaçsa bile, bir hayaliniz yok olsa bile, gözyaşlarınız gözlerinizi yaksa bile, kimse gayretlerinizi fark etmese bile, yine de başarı için asla vazgeçmeyin” sloganı ile öğrencileri motive ederek başarının sırlı anahtarlarını anlattı.

Çarşamba akşamı velilere yönelik olan, Eğitimde Ailenin Önemi konulu seminerden önce velilere konuşan, Tire Rehber Öğretmeni “Bilmek başkadır. Bildiğinin sunumunu yapmak başkadır. Aileler olarak biz ne kadar eğitim almış olursak olalım, ne kadar çocuk yetiştirirsek yetiştirelim, arada sırada uzmanlar tarafından verilecek seminerlere ihtiyacımız var. Orhan Keskin Bey gerek verdiği seminerlerle gerekse yazdığı kitaplarla bu konuda uzman olduğunu ispatlamış bir akademisyen. Davetimizi kabul edip Tire’ye geldiği için kendisine teşekkür ediyor, siz değerli velilerimiz için de faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Orhan Keskin velilere yaptığı seminerde hem çocukların eğitiminde hem de aile içi ilişkilerde dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Gerçek hayatta sık karşılaşılan örnekler verdi. Çok bilinen kişilerin hayatlarından ve çok satan kitaplardan güzel bölümler sundu. İki saatlik konuşmasını fıkralar ve latifelerle süsledi.

Aile seminerinde temel olarak şu başlıklara değindi.

Mücadele ruhu ve asla vazgeçmemenin gerekliliği.

Etkili dinleme, teknikleri ve faydaları.

Televizyon ve cep telefonunun hayatımızdaki etkisi ve nasıl kullanmamız gerektiği.

Kitap okumanın faydaları ve gerekliliği.

Yap yap yap, demektense örnek olmanın gerektiği.

İçten sevgi, affetme, samimi olma ve bunların kendimize ve çevremizdekilere faydaları.

Sabırlı olmanın kazandırdıkları ve sabırsız olmanın kaybettirdikleri.

Son olarak da elimizden gelen ve yapılması gereken her şeyi yaptıktan sonra duanın gücüne inanılması gerektiği.

Seminer sonunda Orhan Keskin’e teşekkür edip çiçek takdim eden, Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Eğitim-öğretimde başarıyı artırmak için bu semineri düzenledik. Öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından beğeniyle karşılandığını ve istifade edildiğini gördük. Tire Özel Bilgi Koleji olarak imkânımız olduğu sürece bu tür seminerleri alanında iyi yetişmiş uzmanlara verdirmeye devam edeceğiz. Sadece öğrencilerimize ve velilerimize değil bize güvenen herkese faydalı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Orhan Keskin seminer bitiminde AİLEDE EĞİTİM, BAŞARI İÇİN ASLA VAZGEÇME, BAŞARININ SIRRI KİTAP OKUMA kitaplarını imzalarken velilerle de kısa söyleşiler yaptı.   

Editör: Haber Merkezi