Eğitim-İş Tire Temsilciliği, Türkiye genelinde yaşanan son gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması yayınlandı. 

Ergün ÇELİK

Eğitim-İş Tire Temsilcisi Zekayi Kolay’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Atatürk’ün  “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözünü kendine ilke edinen Eğitim İş ülkemizin içinde ve yakın çevremizde yaşanan son gelişmelerden derin bir kaygı duymaktadır. Bu nedenle kamuoyuna açıklama yapılması zorunlu olmuştur.

Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na daha önceki hükümetler döneminde konulan şerhin, AKP hükümeti tarafından kaldırılmak istenmesi, bu amaçla anayasamızın değiştirilme çalışmaları terör örgütlerinin silah zoruyla başaramadıkları bölünmenin onların işbirlikçileri tarafından sağlanmasının önünü açacaktır. 

Emperyalist ülkelerin Ortadoğu petrollerini ele geçirme politikaları uğruna dün Irak’ta yapılan Türkmen katliamının benzeri bugün Suriye’de yaşayan sivil halka uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki emperyalist güçlerin bugüne kadar özgürleştirdikleri coğrafyalarda yaşayan ulusların payına daha fazla gözyaşı, daha fazla kan ve daha fazla ölüm düşmüştür.

  Dünyanın hiçbir yerinde gazeteciler yaptıkları haber nedeniyle tutuklanıp hapse atılmazlar.  Özgürce ve kaygı duymadan sadece gerçekleri yazarlar. Halktan bilgi saklamazlar. Bu çerçevede sadece yaptıkları haber nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül bir an önce serbest bırakılmalı, bu ayıp sonlandırılmalıdır. 

Düşünceler topla, tüfekle, mermiyle öldürülemezler. Düşünce ve ifade özgürlüğü kutsaldır, kutsal olmalıdır. Yaptığı basın açıklaması sırasında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi öldürülmüştür. Terör kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Nereden kimden gelirse gelsin terörü şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz.
Yaşanan tüm bu olaylar sonucunda siyasal iktidara önerimiz şudur:
Kendi siyasi geleceğinizi garanti altına almak için bu güzel yurdu ateşe atmayın. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi hangi şartlarda düşman elinden kurtardığını unutmayın. Cumhuriyetin fabrika ayarlarına derhal geri dönün! 

Editör: Haber Merkezi