80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Tübitak 4006 Bilim Fuarı açılışı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan KARPUZ, Tübitak Denetçisi, Şube Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bilim fuarında; Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Müzik, Görsel Sanatlar, Yabancı Dil, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (Robotik Kodlama), Din Kültürü ve Araştırma Projeleri olmak üzere toplam 20 proje ile danışman öğretmenler nezaretinde öğrenciler, özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğrencilerin yapmış olduğu tüm projeler katılımcıların ilgisini çekerken, özellikle Robotik Kodlama alanında yapılan projeler büyük takdir topladı. Robotik Alanda; Yangın Habercisi, Işığı Takip Eden Robot, Çizgi İzleyen ve Engel Algılayan Robot, Belirlenen Alandan Çıkmayan Robot ve Bluetooth Kontrollü Robotlarla Balon Patlatma Oyunu ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Görsel Sanatlar alanında okul duvarının şanlı tarihimizi yansıtıcı resimlerle anlatıldığı projeler de katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Bilim Fuarı açılışına Tire’deki diğer okulların öğretmen ve öğrencileri de katıldı.  Öğrencilerin projelerini sunarken göstermiş oldukları üstün başarı, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının öğrencilere kazandırmayı hedeflediği; belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayıp; öğrencilerde, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak / yaşanarak bilimsel çalışmalarla ilişkilendirilmesinin sağlanması amaçlarına ulaştığını gösterdi.

Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Okul Yöneticilerimizi, Proje Yürütücüsü Öğretmenimiz Mehmet ATEŞ’ i, okulumuz öğretmen ve öğrencilerini çalışmalarından dolayı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi