Okul Müdürü Yunus ÖZFIRAT, Biyoloji Öğretmeni Serap BERBER GÖZEK, öğrenciler Ayça BAHŞİ, Selin Sude ÇOLAK, Yalın KORKMAZLAR, Kardiyoloji Bölümü Uz. Dr. Hazel ÜZEL’i polikliniğinde ziyaret ederek Kalp Haftasını kutladılar ve kendisine haftanın  anlam ve önemi nedeniyle bir buket çiçek takdim ettiler.
      Kardiyoloji Bölümü doktoru Uz. Dr. Hazel ÜZEL, ziyaret nedeniyle Boğaziçi öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür etti. Kalp sağlığının korunması ile ilgili de konuşan Üzel, şunları söyledi:
     “ Günümüzde kalp sağlığının daha iyi anlaşılması, tanı yöntemlerindeki gelişmeler ve tedavi edici modellerdeki ilerlemelere rağmen dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir.

          Hipertansiyon, kolesterol, obezite, şeker hastalığı ve sigara kullanımı kalp sağlığını tehdit eden unsurlar arasında yer almaktadır. Özellikle de sigara kullanımı, kalp hastalıklarına, inmeye (felç), akciğer hastalıklarına ve çeşitli kanserlere neden olmaktadır.
 
       Kan basıncı yüksekliği, şeker hastalığı ve uyku bozukluğu ile ilgili olan sorunların üzerinde durulmalı; kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulmasına dikkat edilmelidir.
 
       Kalp hastalıklarının giderek artış göstermesi ile birlikte koruyucu sağlık önlemlerinin değeri daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar (fast food) yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi ve en önemlisi sigara kullanılmaması kalp sağlığını koruma tedbirlerinin başında gelir. Ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir” dedi.
       Boğaziçi Lisesi Müdürü Yunus ÖZFIRAT, Biyoloji Öğretmeni Serap BERBER GÖZEK ve öğrencileri kendilerine yardım ve desteklerini esirgemeyen  Tire Devlet Hastanesi Baştabibi Fatih Hayali başta olmak üzere; Baştabip Yrd.Dr.Osman Şükrü ERBAYSAL,Uz.Dr. Elife ÖZKAN ile Kardiyoloji Bölümü Uz.Dr.Hazel Üzel ile Dr. Milyar YAKAR’a teşekkür ederek toplumsal kalp sağlığı hizmetlerindeki özverili çalışmaları nedeniyle kendilerine üstün başarılar dilediler.


 

Editör: Haber Merkezi