Dershanecilik faaliyetine geçtiğimiz öğretim yılında başlayan ve ilk yılında Barış Dinçer adlı öğrencisini YGS birincisi olarak çıkaran Birey Dershanesi, başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor.




 Ergün ÇELİK




23 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen YGS’nin sonuçları açıklandı. Tire’nin başarılı dershanelerinden olan Birey Dershanesi  YGS’ nin tüm puan türlerinde  2 Birincilik birden çıkarttı. YGS 1-2-6      dallarında Berkay ÖZBEK, YGS 3-4-5 dallarında ise Zeynep KULCU isimli öğrenciler  Tire 1. si oldular. Berkay ÖZBEK YGS-1 de; 474.084 puan, YGS-2 de 474.095 puan,YGS-3 de 448.087 puan alarak bu dallarda Türkiye’de 1027. sıraya girdi. Zeynep KULCU ise YGS-3 de 460.470 puan,YGS-4 de 461.738 puan,YGS-5 de 459.720 puan alarak bu dallarda Türkiye ‘de  610. sıraya girdi.

         Birey Dershanesi Kurucusu ve Müdürü Yunus Özfırat,Kurucu ve Matematik Öğretmeni Mustafa Yavuzoğlu, Kurucu ve Matematik Öğretmeni Hasan Efe , yaptıkları açıklamada “ 2014 YGS ye giren 2 milyon öğrenci  içerisinde Zeynep KULCU ve Berkay ÖZBEK isimli öğrencilerimiz Tire 1.si oldular.Birey Dershanesi olarak hem mutlu, hem de gururluyuz. Bizlere bu sevinci ve gururu yaşatan sevgili öğrencilerimizi yürekten kutluyor,onların bu düzeye erişmesine büyük gayret ve çaba sarf eden ailelerine ve öğretmenlerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.” Dediler.

 


DERSHANE BİZİM İÇİN TATLI BİR YAŞAM ALANI

Başarılı öğrencilerden Zeynep Kulcu yaptığı açıklamada, “ Başarımda pay sahibi olan başta aileme, okul ve dershane öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Başarımı  planlı ve programlı çalışmama borçluyum. Derslerime çalışırken sosyal yaşamdan kendimi hiç soyutlamadım. Bu arada dershane öğretmenlerimin deneyim ve bilgileri benim eksiklerimin tamamlanmasına çok yardımcı oldu. Dershanedeki öğretmenlerimin sıcak yaklaşımları, sevecen davranışları benim derslere motive olmamı sağladı. Hatta yaz aylarında ve geceleri dershaneyi hizmetimize sunarak ders çalışmamızı sağlayan Dershane yönetimine, fedakarca bize hizmet veren tüm öğretmenlerimize buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Bu süreç Berkay ÖZBEK arkadaşım ile çok tatlı bir rekabet ortamı yarattı. Dershanemiz bizim için tatlı bir yaşam alanı oldu. Yeri geldi ders çalıştık, yeri geldi maç ve film izledik. Ama planlı, programlı çalıştık ve disiplinden hiç ödün vermedik.

      Ben kendime Tıp Fakültesini kazanmayı hedef olarak seçtim. Amacım Türkiye’deki ilk 500 öğrenci arasına girebilmektir. Öğretmenlerinimin beni bu yolda sonuna kadar destekleyeceğine inanıyorum. Benim tanımımla başarı sadece çalışmak ya da zeki olmak değil sahip olduğum her imkanı bir arada kullanabilmektir.” Dedi.

 

SOSYAL YAŞAMDAN KOPMADIK

Sosyal yaşamdan kopmadan, sınavlara keyifli bir çalışma ortamında hazırlanılmasının gerektiğini vurgulayan Berka Özbek,”Öncelikle bu yolda her zaman yanımda olan ve beni destekleyen ailem, öğretmenlerim ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Benim için ders çalışmak kadar dış dünyadan kopmamak ve bu süreci olabildiğince eğlenceli hale getirmek de önemliydi. Bu doğrultuda dershane bizim için renkli bir ortam yarattı. İzlenen maçlar ve filmler, deneme netleri ve soru sayıları üzerine girilen iddialar bize çok eğlenceli anlar yaşattı. Ayrıca aramızdaki rekabetin keyifli hale dönüşmesi de bizi stresten  uzak tuttu. Bu sayede sınava çok rahat girdim ve bunu LYS’de de devam ettireceğimi düşünüyorum.

 Benim önceliğim hep mühedislikten yanaydı. Türkiye’de ilk 500 arasına girip bu düzeydeki mühendislerden birine girmeyi hedefliyorum. Öğretmenlerimin de desteğiyle bunu başaracağıma inanıyorum. Tüm arkadaşlara tavsiyem sosyal yaşamdan kopmadan, keyifli bir çalışma ortamı yaratarak sınava hazırlanmalarıdır.” Dedi.

 


HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Kurum Müdürü Yunus Özfırat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Birey Dershanesi’nde hayallerin gerçeğe dönüştüğünü vurgulayarak’’ Yasada açıklandığı gibi Dershaneler 1 Eylül 2015 tarihine kadar faaliyetlerini devam ettireceklerdir. Bizler de bu tarihe kadar yine var gücümüzle, bizleri tercih eden öğrencilerin başarılı olması için canla başla çalışacağız. Kayıtlarımız bütün hızı ile devam etmektedir. Birey Dershanesini tercih eden öğrenciler pişman olmadılar. Onların düşlerini gerçeğe dönüştürmek için  çabalıyoruz. Birey’e gelen Birey olacak, Birey kalacak ve Hayalleri gerçeğe dönüşecektir.” Dedi.



Editör: Haber Merkezi